Kruidige winteroliën
Lifestyle

Kruidige winteroliën

Gourmetavond gepland? Daar kunnen deze kruidige winteroliën niet aan ontbreken! De oliën kun je gebruiken om in te bakken en je eten wat extra smaak te geven. Wij gaan voor 3 smaken: dragon en kruidnagel, peper en laurier én knoflook en rozemarijn.

Wat heb je nodig?
Hoe maak je het?
1
Steriliseer de flessen. Vul 1 fles met de dragon en kruidnagel. Vul 1 fles met de zwarte peper, rode peper en laurier blad. Vul 1 fles met de knoflook en rozemarijn. Vul de flessen met de olie.
2
Schijf op de naamkaartjes de namen van de ingrediënten en bind om de bijbehorende fles met het touw.
3
Laat de gekruide oliën minimaal 24 uur staan zodat de smaken goed in olie kunnen trekken.
4
Serveer de oliën bij de (gourmet)tafel en bak je gerechten in de olie naar keuze. De flessen olie kan je 2 maanden bewaren en mogelijk langer, mits de olie er nog goed uit ziet en de ingrediënten nog vers zijn. Bewaar op een donkere plek.
Kruidige winteroliën
Kruidige winteroliën
Kruidige winteroliën
Kruidige winteroliën

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
DIY's

Gemaakt door Eatertainment

Delen via