Bijenwasdoek
Lifestyle

Bijenwasdoek

Ga je goed voorbereid op pad met een lekkere lunch? Verpak je broodje of zoete snack dan in een zelfgemaakte bijenwasdoek, herbruikbaar én duurzaam!

Bekijk ook de video op onze Instagram om te zien hoe we de bijenwasdoek hebben gemaakt!

Je maakt een bijenwasdoek heel makkelijk zelf met bijenwas en jojoba olie. Deze geurloze olie is zuiver en werkt desinfecterend: zo blijven je etenswaren lekker en behouden ze hun smaak. In een bijenwasdoek kun je onder andere brood, koeken, kazen en groenten bewaren. Bovendien is de doek lucht- en waterdicht: zo blijft jouw eten vers. Ook heel handig: deze doeken kun je ook gebruiken om etenswaren in te vriezen.

Wat heb je nodig?
Hoe maak je het?
1
Verwarm de oven voor op 95ºC.
2
Knip het lapje katoen in het gewenste formaat. Let op, het lapje stof moet wel op de bakplaat of het ovenrooster passen, maak het dus niet te groot.
3
Leg het stuk katoen op de bakplaat of ovenrooster en zet deze 10 min. in de oven. Verwarm een bodem water in een steelpan. Zet hierin het glazen potje met de bijenwas.
4
Zorg dat het potje tot ongeveer halverwege onder water staat. Voeg de olie toe zodra de bijenwas gesmolten is en roer alles goed door elkaar.
5
Haal de bakplaat met het stukje stof uit de oven. Bestrijk de stof met een kwastje met de was. Doe dit direct, zodat de stof nog warm is en de was nog vloeibaar.
6
Zet de bakplaat met de stof nog eens 10 min. terug in de oven.
7
Til de stof voorzichtig van de bakplaat en laat deze afkoelen over een stoel, kledinghanger of rekje.

Tip!
Jouw lunch meegenomen in deze handige doek? Maak de bijenwasdoek altijd even schoon met koud water (anders smelt de was) en wat afwasmiddel of handzeep. Even laten drogen aan de lucht en de bijenwasdoek is weer klaar voor gebruik!

Bijenwasdoek
Bijenwasdoek

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
DIY's

Gemaakt door Eatertainment

Delen via