witlofsalade met rozijnen en appel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Witlofsalade met rozijn en appel

Een fantastisch bijgerecht voor de feestdagen dat in slechts een kwartier op tafel staat. De knapperige witlof gaat heerlijk samen met de zoete appel en rozijnen en de frisse honing-mosterddressing maakt het geheel helemaal af.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept witlofsalade met rozijn en appel

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Vul een kommetje met lauwwarm water en wel hierin de rozijnen 5 min.
2
Verwijder de buitenste bladeren van de witlof en snijd de bittere stronk eraf. Snijd de witlof in reepjes. Snijd de appel in blokjes. Je hoeft hem niet te schillen, maar verwijder wel het klokhuis.
3
Knijp de citroen uit en mix met de honing, mosterd en wat peper en zout tot een dressing.
4
Verdeel de witlof samen met de appel, rozijnen en honing-mosterddressing over een bord. Top af met wat peper en de peterselie.
ROND Eloisa Pinot Noir
Wijntip van Wijnvoordeel

Heerlijke wijntip bij dit gerecht

Bij een lekker hoofdgerecht mag een heerlijk bijgerecht zoals deze witlofsalade niet ontbreken. Wat mis je dan nog voor een heerlijke maaltijd? Juist, een bijpassende wijn! Serveer bij dit gerecht deze Pinot Noir met fruitige aroma’s en een mooie elegantie.

Ontdek jouw smaakprofiel en krijg wijnspijscombinaties voor deze kerst afgestemd op jouw smaak! Doe de smaakprofieltest en bestel de bijbehorende wijn nu in de aanbieding. Mocht je een andere wijn bestellen die niet in de aanbieding is, gebruik dan kortingscode EAT10 bij het afrekenen voor 10 euro korting vanaf € 40,-.

Populaire gerechten voor de feestdagen

De populairste gerechten voor Kerst kunnen variëren afhankelijk van de regio, cultuur en persoonlijke voorkeuren. Hier zijn echter enkele veelvoorkomende en geliefde gerechten die vaak op kersttafels te vinden zijn:

  1. Kalkoen: in veel westerse landen, zoals de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, is kalkoen een traditioneel hoofdgerecht voor Kerst. Vaak wordt de kalkoen gevuld met een mengsel van kruiden, groenten en soms broodkruimels.
  2. Roast Beef: In sommige delen van de wereld wordt geroosterd rundvlees geserveerd als het belangrijkste kerstgerecht. Het wordt vaak geserveerd met jus en bijgerechten zoals aardappelen en groenten.
  3. Zalm: vis, en met name zalm, is een favoriet kerstgerecht in veel Scandinavische landen en delen van Noord-Europa. Zalm kan worden bereid met verschillende kruiden en sauzen. Deze zalmrollade met rode pesto is een echte aanrader.
  4. Raclette of fondue: In Zwitserland en delen van Frankrijk is het gebruikelijk om kaasfondue of raclette te serveren tijdens de kerstperiode.
  5. Kreeft of zeevruchten: In delen van de wereld waar de kerstperiode in de zomer valt, zoals Australië en Nieuw-Zeeland, zijn zeevruchten vaak populair. Kreeft is een luxe keuze. Serveer bijvoorbeeld deze bisque met zeevruchten in kleine porties als voor- of tussengerecht.
  6. Eend: in sommige Europese landen, zoals Frankrijk en delen van Scandinavië, is eend een populaire keuze voor het kerstmaal.
  7. Vegetarische en veganistische opties: met de groeiende populariteit van vegetarische en veganistische diëten, zijn er ook steeds meer plantaardige alternatieven beschikbaar, zoals gevulde pompoen, notenbraadstukken en plantaardige wellington, zoals deze pompoen wellington.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via