truffel kaasfondue
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Truffel kaasfondue

Ben jij een liefhebber van kaas? En in het bijzonder kaasfondue? Lees dan snel verder, want dit recept wil je dan echt een keer maken! Dit recept is op-en-top luxe: kaasfondue met truffel. Het heerlijk romige van kaas en het nootachtige, intense aroma van truffel maken dit tot een heerlijk recept. En het fijne van kaasfondue is dat je er van alles in kan dippen. Denk aan brood, rauwe groente, gebakken groente, paddenstoelen of zelfs een stukje vlees. Maar ook gebakken aardappeltjes, nacho’s gekookte pasta of soepstengels (met serranoham bijvoorbeeld) zijn heerlijk om in de kaasfondue te dippen. Zo is er voor iedereen wat lekkers op tafel. Wij zeggen: smakelijk eten!

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept truffel kaasfondue

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Verwarm een fonduepan met daarin de knoflookpuree. Breng hierin de witte wijn en citroensap aan de kook.
2
Voeg langzaam alle kaas toe terwijl je blijft roeren. Blijf roeren totdat de kaas gesmolten is.
3
Meng de maizena met 2 el koud water tot een papje. Roer de maizena, nootmuskaat, zout en de truffeltapenade door de kaas tot een gladde kaasfondue.
4
Serveer met bijvoorbeeld brood of groente en houd de kaasfondue warm op een warmhoudplaatje.

Waar komt kaasfondue vandaan?

Kaasfondue is enorm geliefd in Zwitserland. In de Middeleeuwen werd kaasfondue zelfs al gegeten in de Alpen. Daar wisten ze dus al snel wat voor lekkers je kan maken als je kaas smelt. Waar kaasfondue precies vandaan komt weten we niet, maar waarschijnlijk aten de armere boeren in de Alpenregio’s in de winter een kaasachtige pap. Oude kaas werd toen gesmolten in verse melk. Een andere theorie is dat kaasfondue een soort luxe product was, wat alleen door de elite werd gegeten. Het blijft dus nog een mysterie, maar wij zijn in ieder geval blij dat kaasfondue bestaat!

Variëren met kaasfondue

Natuurlijk kan je ook eindeloos variëren met de kaasfondue zelf. Probeer bijvoorbeeld eens andere kazen uit, zoals Goudse kaas. Of maak eens deze kaasfondue met camembert. Ook hartstikke leuk voor bij de borrel! Maar in dit recept gebruiken we de kazen die ook in Zwitserland gebruikt worden: Gruyère en Emmentaler. Truffel zal je niet snel vinden in het ‘originele’ kaasfondue recept uit Zwitserland, maar geloof ons: het is een heerlijke combinatie!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via