zalmrollade met rode pesto
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Zalmrollade met rode pesto

Indruk maken op je gasten met de feestdagen zonder dat je daar heel veel moeite voor hoeft te doen? Deze zalmrollade met rode pesto is perfect! Je serveert ‘m met tomaatjes en bimi. Ontzettend lekker én een echte showstopper voor op jouw kersttafel.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept zalmrollade met rode pesto

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de zalm overlangs doormidden, maar snijd hem niet helemaal door. Vouw open als een boek. Besprenkel alle kanten met de helft van de olijfolie, peper en zout. Besmeer de binnenkant met de pesto en beleg met de blaadjes basilicum.
2
Rol nu de zalmfilet op zodat je een rollade krijgt. Maak vast met stukken keukentouw. Besprenkel de bovenkant van de rollade met de Italiaanse kruiden en leg in het midden van een met bakpapier beklede bakplaat.
3
Verdeel de tomaatjes en bimi rondom de rollade en besprenkel met de overige olijfolie en wat peper en zout. Schuif de bakplaat voor 20 min. in de oven.
STEVIG Bénédicte & Bourbon Chardonnay
Wijntip van Wijnvoordeel

Heerlijke wijntip bij dit gerecht

Bij dit heerlijke kerstgerecht past de Bénédicte & Bourbon Chardonnay perfect. De wijn is elegant, rijk aan fruit en gerookte houttonen. Een ontzettend lekkere wijn voor bij het kerstdiner!

Ontdek jouw smaakprofiel en krijg wijnspijscombinaties voor deze kerst afgestemd op jouw smaak! Doe de smaakprofieltest en bestel de bijbehorende wijn nu in de aanbieding. Mocht je een andere wijn bestellen die niet in de aanbieding is, gebruik dan kortingscode EAT10 bij het afrekenen voor 10 euro korting vanaf € 40,-.

Verschillende rollades om zelf te bereiden

Naast deze heerlijke zalmrollade, kan je ook met verschillende vleessoorten verschillende rollades maken. De rollade kan je helemaal naar eigen smaak maken, want hoe leuk is het om lekker te variëren met verschillende vullingen? Wij zetten een aantal populaire rollades op een rijtje:

  1. Varkensrollade: dit is een stuk varkensvlees dat opgerold en gebonden wordt. Het kan worden gevuld met kruiden, champignons of andere groenten. Deze varkensfiletrollade serveren we met gestoofde sjalotten, krieltjes en een heerlijke mosterdsaus.
  2. Runderrollade: een rollade gemaakt van rundvlees. Het kan worden gevuld met bijvoorbeeld gehakt, kruiden, knoflook en andere smaakmakers.
  3. Kalfsrollade: gemaakt van kalfsvlees, deze rollade heeft vaak een delicate smaak. Het kan worden gevuld met bijvoorbeeld citroenrasp, peterselie en knoflook.
  4. Kiprollade: een rollade gemaakt van kippenvlees. Deze kan worden gevuld met kruiden, spinazie, feta, champignons of andere ingrediënten naar keuze.
  5. Lamsrollade: een heerlijke, smaakvolle optie gemaakt van lamsvlees. Vul het vlees met munt, rozemarijn en/of knoflook. Dat wordt gegarandeerd genieten!
  6. Gebraden gehaktbroodrol: hoewel technisch gezien geen ‘rollade’ in de traditionele zin, is dit gehaktbrood dat wordt gevormd tot een rol en vervolgens gebakken. Dit gehaktbrood ziet eruit én smaakt als een feestje.

Houd er rekening mee dat de bereidingswijze en kooktijd kunnen variëren afhankelijk van het soort vlees en de vulling die je gebruikt. Het is belangrijk om een betrouwbaar recept te volgen om ervoor te zorgen dat de rollade goed gaar en smakelijk wordt.

Meer recepten met pesto

Pesto is een ingrediënt dat bij veel recepten gebruikt kan worden. Zo ook door de lekkerste pasta’s! Met de pasta recepten zet je binnen een korte tijd een heerlijke maaltijd op tafel. Ontdek bijvoorbeeld de pasta pesto met gebakken feta en broccoli!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via