Verras je gasten tijdens de feestdagen met een vegetarische variant van de klassieke beef Wellington. Deze pompoen Wellington van flespompoen, zoete rode ui compote en zachte cambozola is ingepakt in krokant bladerdeeg. Het bladerdeeg is bereid met volkorenmeel en hierdoor net zo lekker als normaal bladerdeeg, maar dan met meer vezels.
Tip: Serveer de vegetarische beef Wellington met wat rucola voor een extra pittige smaak.
Met bladerdeeg kun je alle kanten op: van hartige borrelhapjes en hoofdgerechten vol groenten tot zoete snacks en desserts. Daarnaast zijn bladerdeeggerechten ook nog eens makkelijk om te bereiden en hoef je het alleen af te bakken in de oven.
Maak bijvoorbeeld naast deze vega beef Wellington met flespompoen deze vegetarische quiche met pompoen, spinazie en feta. Kleurrijk en vol van smaak door de oude kaas en feta. Of probeer deze vega regenboog plaattaart met geroosterde regenboog wortelen. Een lust voor het oog!
Staat er een borrel op de planning? Maak dan overheerlijke, simpele bladerdeeghapjes die in een mum van tijd op tafel staan. Denk aan deze bladerdeegtaartjes met roomkaas en gerookte zalm of bladerdeegvlinders met rode pesto en cheddar. Maak ze van tevoren klaar en bak het nog even in de oven.
Liever zin in iets zoets? Ook dan kun je met bladerdeeg eindeloos variëren. Maak bijvoorbeeld appelflappen met honing, walnoten en sinaasappel, een Nederlandse lekkernij met een twist. Of pak uit met een tarte tatin met gekarameliseerde ananas. Heerlijk met een dot romige limoen mascarpone.
Op onze receptenpagina zijn nog veel meer bladerdeegrecepten te vinden, dus laat je inspireren en ga bakken!
Pompoen kan op verschillende manieren worden bereid, zoals roosteren, stomen, bakken of pureren. Het kan worden gebruikt in hartige gerechten zoals soepen, stoofschotels, curry’s en als bijgerecht. Daarnaast wordt pompoen ook gebruikt in zoete gerechten, zoals taarten, muffins en brood.
Pompoen heeft niet alleen een heerlijke smaak, maar het is ook een feestelijke groente die geassocieerd wordt met het najaar en speciale gelegenheden zoals Halloween en Thanksgiving.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment