In samenwerking met:
koopmans volkoren bladerdeeg
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pompoen Wellington

Verras je gasten tijdens de feestdagen met een vegetarische variant van de klassieke beef Wellington. Deze pompoen Wellington van flespompoen, zoete rode ui compote en zachte cambozola is ingepakt in krokant bladerdeeg. Het bladerdeeg is bereid met volkorenmeel en hierdoor net zo lekker als normaal bladerdeeg, maar dan met meer vezels.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept pompoen wellington

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
50 min
1
Verwarm de oven voor op 180C en haal het bladerdeeg uit de vriezer.
2
Schil de flespompoen en halveer in de lengte. Snijd het gedeelte met de zaden van de bovenkant. Pak de pompoen in met aluminiumfolie en plaats deze op een ovenrek. Plaats 30 min. in de oven totdat de pompoen gaar is.
3
Pel en snijd de rode uien in halve ringen van 1 cm dik, snijd de kastanjechampignons in plakken van 1 cm.
4
Verwarm een pan met roomboter en bak de kastanjechampignons 8 min. goudbruin. Mix met een staafmixer de champignons met de tijm, zout en peper fijn tot een paddenstoelenmengsel. Let op: dit mag niet te vochtig zijn.
5
Verwarm een pan met olijfolie en bak de rode ui 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de suiker toe en roer door. Blus af met rode wijn en laat 6. min inkoken, zodat de ui karamelliseert.
6
Leg 2 plakken bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg dat deze 1 cm overlappen, druk aan met een vork. Verdeel de helft van het paddenstoelenmengsel en rode ui over het bladerdeeg. Verdeel hier de cambozola over en leg hier de smalle pompoen helften op, verdeel het overige paddenstoelenmengsel en rode ui over de pompoen.
7
Plaats het overige bladerdeeg over de pompoen en zorg dat deze 1 cm overlappen, druk de zijkanten aan met een vork. Klop de eidooier los en besmeer hiermee de Wellington. Bak de Wellington 25 min. tot het bladerdeeg goudbruin en gaar is.

Tip: Serveer de vegetarische beef Wellington met wat rucola voor een extra pittige smaak.

Knapperige bladerdeeg recepten

Met bladerdeeg kun je alle kanten op: van hartige borrelhapjes en hoofdgerechten vol groenten tot zoete snacks en desserts. Daarnaast zijn bladerdeeggerechten ook nog eens makkelijk om te bereiden en hoef je het alleen af te bakken in de oven.

Maak bijvoorbeeld naast deze vegetarische beef Wellington met flespompoen deze vegetarische quiche met pompoen, spinazie en feta. Kleurrijk en vol van smaak door de oude kaas en feta. Of probeer deze vega regenboog plaattaart met geroosterde regenboog wortelen. Een lust voor het oog!

Staat er een borrel op de planning? Maak dan overheerlijke, simpele bladerdeeghapjes die in een mum van tijd op tafel staan. Denk aan deze bladerdeegtaartjes met roomkaas en gerookte zalm of bladerdeegvlinders met rode pesto en cheddar. Maak ze van tevoren klaar en bak het nog even in de oven.

Liever zin in iets zoets? Ook dan kun je met bladerdeeg eindeloos variëren. Maak bijvoorbeeld appelflappen met honing, walnoten en sinaasappel, een Nederlandse lekkernij met een twist. Of pak uit met een tarte tatin met gekarameliseerde ananas. Heerlijk met een dot romige limoen mascarpone.

Op onze receptenpagina zijn nog veel meer bladerdeegrecepten te vinden, dus laat je inspireren en ga bakken!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Melk
  • Gluten
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via