Bisque met zeevruchten
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Bisque met zeevruchten

Bisque is een klassieke Franse soep, gemaakt van de schillen van schaaldieren. Deze geven de soep een rokerige en volle smaak. Wees niet bang om ze mee te blenden, het eten van de schillen kan geen kwaad. Een chique voorgerecht en geen afval!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept bisque met zeevruchten

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Pel de garnalen. Bewaar het vlees en de schalen apart. Snijd de venkel in blokjes. Pel de ui en knoflook en hak beiden fijn.
2
Verhit 2/3 van de olijfolie in een soeppan, fruit de ui en knoflook 2-3 min. op laag vuur. Draai het vuur iets hoger en voeg de venkelblokjes en venkelzaad toe. Schep na 3 min. de schalen van de garnalen erdoor en bak ze 5 min. mee.
3
Schep de tomatenpuree en bloem door de garnalen en bak 3 min. Voeg soeplepel voor soeplepel de visbouillon toe. Breng zachtjes aan de kook en laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken.
4
Doe de soep in een blender en hak alles zo fijn mogelijk. Schenk de soep uit de blender door een zeef en vang op in een schone pan. Druk met een pollepel ook het laatste vocht uit de pulp die overblijft. De pulp gooi je weg.
5
Bak het garnalen vlees met het laatste beetje olijfolie 2-3 min. in een koekenpan. Zet het vuur uit, voeg de rivierkreeftjes en mosselen toe en schep om om de zeevruchten te verwarmen.
6
Warm de soep nog kort door, breng eventueel op smaak met peper en zout en verdeel over de soepkommen. Garneer met de garnalen, rivierkreeftjes, mosselen en stukjes verse dille. Serveer met knapperig stokbrood of toast.

Wat is een bisque soep?

Bisque soep is ook wel een schaaldierensoep. Deze soep is dus bereid met allerlei schaaldieren. Je kunt hierbij zelf best wel wat variëren in welke schaaldieren. Onder andere kreeft, garnaal, rivierkreeft of krab wordt vaak gebruikt.

Welke wijn past bij bisque?

Bij bisque kun je het beste een droge wijn pakken. Denk hierbij aan een Chardonnay uit Bourgogne. Een chique Chablis doet het altijd goed!

Waar komt bisque vandaan?

De bisque is afkomstig uit Frankrijk. De bisque soep is een heerlijke Franse romige soep.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Weekdieren
  • Gluten
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via