In samenwerking met:
  • Home
  • All Day Breakfast met banaan

All Day Breakfast met banaan

De belangrijkste maaltijd van de dag is het ontbijt. De een start met een heerlijke smoothie bowl, terwijl de ander het eetmoment liever overslaat. Zonde, want je kunt zoveel lekkers maken door bananen toe te voegen!

Kies een banaan als topping voor je yoghurt, verwerk het in een smoothie of eet het als tussendoortje. Wat dacht je van een snackreep met avocado, chocolade én banaan? Ontdek wat je kunt doen met een banaan en ga aan de slag met deze makkelijke recepten!

Bananenbrood

Let’s go bananas

Een banaan als tussendoortje doet het altijd goed, maar je kunt zoveel meer met deze lekkere fruitsoort! Zo kun je bananen gemakkelijk verwerken in een smoothie bowl of in bananenbrood, maar ook hartige gerechten kun je een zoet tintje geven. Met overrijpe bananen kun je nog van alles maken, zoals bananenbrood. Extra lekker door de romige avocado hangop. Ideaal als tussendoortje of voor het ontbijt!

Begin de dag met banaan

Ook zo dol op bananen? Voeg deze gele fruitsoort toe aan je ontbijt! Een banaan barst van de vitamines, ideaal dus voor een voedzaam ontbijtje. Denk aan een smoothie bowl met banaan, blauwe bessen en knapperige pecannoten, of maak overnight oats die je de volgende dag aftopt met avocado, aardbeien en banaan.

Chiquita All Day Breakfast Club

Chiquita bananen

In de recepten gebruiken we de bananen van Chiquita. Kwaliteit zit in hun DNA, niet zo gek dus dat er meer dan 10 miljard Chiquita bananen worden gegeten per jaar. Ze zijn vol van smaak en hebben veel voordelen. Zo is een banaan vet- en cholesterolvrij, zit het vol met kalium en is het een geweldige bron van vitamines.

Nieuwsgierig naar alle voordelen van bananen? Neem een kijkje op de website en ontdek het hele verhaal achter Chiquita!

Chiquita All Day Breakfast Club

Miss Chiquita

De eerste first lady van het fruit, dat was miss Chiquita! Sinds 1944 staat miss Chiquita, getekend door striptekenaar Dik Browne, icoon voor de gele Chiquita bananen en weet ze met haar glimlach en flamboyante blauwe jurk iedereen te enthousiasmeren over bananen. Destijds werden bananen namelijk gezien als een exotische fruitsoort, maar dankzij het stripfiguur in de vorm van een banaan werd het bananenmerk wereldberoemd!

Bananen met een twist

Een banaan alleen maar voor het ontbijt? Nee hoor, wij hebben nog meer lekkere recepten waar je banaan aan toe kunt voegen! Maak bijvoorbeeld summer rolls met avocado, wortel, komkommer én banaan. Klikt misschien een beetje als een gekke combinatie, maar deze ingrediënten zijn samen superlekker! Of maak voor de kids zoete aardappelpuree met banaan en avocado. Zo starten ze de dag met veel vitamines.

Chiquita All Day Breakfast Club
Chiquita All Day Breakfast Club