Bananenbrood, wie kent het nou niet?! Een gerecht waar je veel kanten mee op kunt én wat je zo op tafel hebt staan. Je maakt ‘m extra lekker met wat romige avocado hangop. Lekker als tussendoortje óf als ontbijt!
Tip! Avocado kun je niet alleen gebruiken om dit gerecht extra romig en lekker te maken, maar is in veel meer andere tussendoortjes te gebruiken. Maak bijvoorbeeld zelf een gezonde snackreep met avocado, chocolade & banaan!
Bananenbrood is wereldwijd een ontzettend populair gerecht om te eten als ontbijt of als tussendoortje. Er zijn dan ook erg veel recepten te vinden waarin bananenbrood op allerlei verschillende manieren bereid wordt. Ingrediënten die meestal gebruikt worden zijn gestampte bananen, tarwe, water en suiker.
Wist je dat bananenbrood is ontstaan doordat men vroeger geen overrijpe bananen wilde weggooien en ze dan maar gebruikte om bananenbrood te maken om zo geen voedsel te verspillen?
Als je erover nadenkt heeft bananenbrood een beetje een gekke naam. Het wordt namelijk brood genoemd, maar de vorm ziet er eigenlijk gewoon uit als een cake. Echter is dit doorgaans wel een gezondere cake dan dat we die normaal kennen, zeker als je de ingrediënten met elkaar vergelijkt!
Om een twist te geven aan de originele variant, serveren wij hem met avocado hangop. Hierdoor is het een echte smaaksensatie die extra romig is! Als je fan bent van avocado moet je deze variant zeker een keer geprobeerd hebben!
Heb je nou zelf bananenbrood gemaakt en is het nog niet helemaal op? Het overgehouden brood kun je prima invriezen. Of in een afgesloten trommel enkele dagen bewaren. Het is dan ook lekker om de plakken nog kort even te roosteren.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment