Gezonde Snackreep Met Avocado Chocolade Banaan
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Snackreep met avocado, chocolade & banaan

Hoe vrolijk ziet deze groene reep eruit? Het is een lekker tussendoortje of dessert, getopt met chocolade en decoraties die je lekker vindt. Denk aan grof zeezout, eetbare bloemblaadjes of gehakte nootjes. De ingrediënten maken het tot een voedzame snackreep, ideaal als je even wat energie kunt gebruiken.

Tip! Houd een groot, scherp mes onder een hete kraan, droog met een schone, droge theedoek en snijd dan de snackreep. Herhaal na elke snede. Je zult zien dat het snijden veel makkelijker gaat en dat de chocolade minder snel breekt.

Mijn menu planner

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept snackreep met avocado, chocolade & banaan

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 10min
1
Smelt de kokosolie en de honing in een pan tot het geheel lauwwarm is. Pureer vervolgens de avocado en banaan in een keukenmachine tot een gladde massa. Voeg hier de honing, kokosolie en de kokosrasp aan toe tot dit een gladde groene massa vormt.
2
Bekleed een bakblik (20 x 15 cm) of plastic bak met bakpapier. Stort de massa in het bakblik en duw dit stevig aan. Smelt de chocolade en smeer deze uit over de groene bodem. Strooi hier wat kokos en fijngesneden cranberry’s overheen. Laat het geheel 2 uur opstijven in de koelkast.
3
Snijd van de plaat mooie repen met een scherp mes en garneer de repen met blokjes avocado en banaan.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Soja
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via