Een makkelijk recept voor een gado gado met tofu! Het gerecht komt oorspronkelijk uit West-Java, maar wordt tegenwoordig veel in Indonesië gegeten. Wij gaan voor een variant met lekker veel groenten en tofu.
Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.
Achtergrondinformatie: de droge ingrediënten voor de pindasaus worden fijngestampt in een cobek & ulekan (vijzel) en dit wordt verdund met tamarinde en limoen.
Combinatietip: traditioneel eet je gado gado met lontong, oftewel blokjes kleefrijst. In plaats daarvan kan het ook met witte pandanrijst.
Combinatietip: liever minder pittig? Gebruik dan 1 Spaanse peper (lombok) in plaats van de 3 rawitpepers, en verwijder eventueel de zaadlijsten van de peper.
Tip: heb je een keukenmachine in huis? Maal dan voor de zelfgemaakte boemboe eerst het limoenblad, de rawitpepers en de knoflook tot een pasta en doe daarna de pinda’s erbij. Pulseer een aantal keer zodat de stukjes pinda intact blijven.
Gado Gado is een populair Indonesisch gerecht dat bestaat uit een kleurrijke mix van groenten, ei, tofu of tempeh, en wordt geserveerd met een rijke pindasaus. Dit gerecht is niet alleen smaakvol, maar ook voedzaam en veelzijdig.
Wat Gado Gado zo typerend maakt, is de heerlijke pindasaus, die een perfecte balans biedt tussen zoet, zout en pittig. De basis van het gerecht bestaat uit gestoomde of kort gekookte groenten, zoals sperziebonen, kool, taugé en wortel. Daarnaast worden vaak gekookte eieren, kroepoek en lontong (kleefrijst) toegevoegd.
Gado Gado is een vegetarisch gerecht, maar kan eenvoudig worden aangevuld met bijvoorbeeld gegrilde kip of garnalen. Door de combinatie van warme en koude ingrediënten en de romige saus, is het een smaakvolle en goed gevulde maaltijd.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment