Mediterrane Zalm Uit De Oven

Recepten avondeten

Indiase spinaziecurry paneer

Recepten voor het avondeten

Waar de doordeweekse hoofdgerechten misschien snel zijn en wat meer standaard, is het in het weekend leuk om uit te pakken. Hoofdgerecht recepten zijn er in allerlei soorten. Gerechten met aardappelen, rijst, wraps, pasta of juist koolhydraatarm en met veel groenten. De ideeën voor avondeten zijn eindeloos!

Gezond avondeten met veel groenten

Gezonde diner recepten dragen bij aan een betere gezondheid. Zorg ervoor dat je veel groenten binnenkrijgt en wissel vooral ook af tussen verschillende soorten groenten. Avondeten met veel groenten zijn vitaminebommetjes op zich. Een gezond diner recept zorgt ervoor dat jij jezelf fit en vitaal voelt!

Lekkere hoofdgerechten voor een heerlijk diner

Krijg je gasten over de vloer? Of wil je jezelf verwennen met een uitgebreide maaltijd? Pak dan uit met een diner bestaande uit een voor- en een hoofdgerecht én misschien zelfs een nagerecht. Beschouw het hoofdgerecht als het spektakelstuk van de avond. Kies voor vlees of vis of ga voor vegetarisch. Er zijn ontzettend veel dingen mogelijk. Op zoek naar lekkere recepten voor het avondeten? Ga bijvoorbeeld voor de paddenstoelenrisotto met pastinaak of een heerlijke pangasiusfilet met notenkruidenkorst. Als dat geen geslaagde avond wordt!

Lekker makkelijke recepten voor het avondeten

Een snelle maaltijd op tafel zetten? Dan ga je uiteraard voor makkelijke diner recepten. Op sommige dagen heb je geen zin om uitgebreid te koken en lang in de keuken te staan. Toch wil je een lekker hoofdgerecht, maar dan makkelijk en simpel. En het liefst ook nog verantwoord! Wij helpen je op weg met onderstaande recepten.

Snelle diner recepten

Een drukke dag en ook ’s avonds na het eten nog de deur uit? Of vermoeid na een lange werkdag en eigenlijk totaal geen zin meer om te koken? Kies voor een snelle avondmaaltijd. Snelle gerechten voor het avondeten bieden uitkomst in deze situaties. Kies voor een heerlijke hamburger of een snelle pasta en binnen no-time heb je een heerlijke maaltijd op tafel staan.

Inspiratie: Idee voor het diner

Iedere dag een lekkere maaltijd op tafel zetten is best een uitdaging. Zeker wanneer je gevarieerd en verantwoord wilt eten. Inspiratie nodig voor avondeten? Gebruik de menuplanner op het Eatertainment platform. Nadat je een account hebt aangemaakt stel je gemakkelijk jouw eigen weekmenu samen waarbij je de keuze hebt uit ontzettend veel recepten én jouw eigen recepten kunt toevoegen. Om alvast wat inspiratie te geven: probeer eens de kip siam met sperziebonen. Lekker veel groente en het staat in 25 minuten op tafel!

Vegetarische hoofdgerechten worden steeds populairder. Steeds meer mensen eten volledig vegetarisch of misschien zelfs veganistisch, maar ook zijn er ontzettend veel mensen die als afwisseling af en toe een dag vegetarisch eten. Gelukkig zijn er qua hoofdgerechten steeds meer vegetarische recepten beschikbaar, waardoor je lekker kunt afwisselen.

Feestelijke, culinaire hoofdgerechten met vlees

Een verjaardag of een andere feestdag op de planning? Dan is het wel zo leuk om iets anders te maken dan een standaard ‘doordeweekse maaltijd’. Met hoofdgerechten met vlees kun je flink uitpakken en kan je alle kanten op. Ga voor een luxe hoofdgerecht met vlees en maak jouw feestelijke aangelegenheid compleet!

Populaire thema's & andere recept ideeën