Print opties

Sluiten

Gado gado met tofu

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 30min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Snijd de tofu in blokjes van 2 cm. Vul een kom met het warme water en voeg ¾ van het zout toe. Laat de tofu hier 1 uur in weken.
2
Verwijder de nerf van de kaffir limoenblaadjes, snijd ze in flinterdunne reepjes en snijd zeer fijn. Verwijder de steelaanzet van de rawitpepers en snijd het vruchtvlees in fijne ringen. Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes. Maal in een vijzel (eventueel in delen) de rawitpepers, de knoflook en de pinda’s met het overige zout tot een fijne pasta, een boemboe. Meng het fijngesneden kaffirlimoenblad erdoor.
3
Verhit ⅖ van de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Fruit de boemboe 5 min. op middelhoog vuur onder regelmatig omscheppen. Schep de boemboe in een steelpan en voeg de kokosmelk, ketjap manis, kokosbloesemsuiker, tamarindepasta en het water toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus 5¬-8 min. zachtjes koken. De saus moet nog ‘lopend’ zijn, ongeveer zo dik als karnemelk.
4
Kook ondertussen de eieren 6 min. Giet af en laat de eieren schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze.
5
Verwijder de steelaanzet van de sperzie¬bonen en halveer. Verwijder de bruine uiteinden van de taugé. Halveer de spitskool en snijd de helften in reepjes van 1,5 cm breed. Snijd de komkommers in plakjes van een ½ cm breed. Kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar. Schep met een schuimspaan uit het water, doe in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Kook de kool en taugé 30 sec., giet af en spoel na onder koud stromend water (blancheren). Laat goed uitlekken.
6
Haal de tofu uit het gezouten water en dep goed droog met keukenpapier. Verhit de overige zonnebloemolie in de wok en bak de blokjes tofu op middelhoog vuur in 6¬-8 min. goudbruin. Meng in een grote kom de sperziebonen, taugé, spitskool en komkommer. Giet de pindasaus erover en schep om. Leg de eieren en gebakken tofu erop. Serveer met kroepoek en gebakken uitjes.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.