Karameltaart zonder toegevoegde suikers
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vlees
Vegan
Vegetarisch
Vrij van vis

Karameltaart zonder toegevoegde suikers

Karamel: wat kunnen we daar van genieten, zeker in een taart. Door de suikers is karamel niet altijd een gezonde optie. Ben jij op zoek naar een gezondere variant van dit zoete, gouden goedje? In dit recept voegen we geen geraffineerde suikers toe en maken we ‘karamel’ van o.a. dadels en amandelpasta.

Mijn menu planner

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept karameltaart zonder toegevoegde suikers

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
50 min
1
Verwarm de oven voor op 170ºC. Haal de boter uit de koelkast.
2
Voeg amandelmeel, havermeel, speculaaskruiden, zout, ahornsiroop en 130 gr boter toe aan een kom en kneed tot een glad deeg.
3
Vet de taartvorm (ø25 cm) in met de resterende boter en bekleed met het deeg. Bak de bodem 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
4
Hak ondertussen de noten grof. Verwijder de pit van de dadels en laat 10 minuten weken in warm water. Spoel daarna af.
5
Smelt de kokosolie in een steelpan. Voeg dit samen met de dadels en de amandelpasta toe aan een keukenmachine en meng tot een karamel-achtig mengsel. Voeg toe aan de taartbodem en maak af met de grof gesneden noten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Noten
  • Pinda

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via