Hartige Taart Met Rode Kool

Taart recepten

Speculoos ontbijttaartje

Wat is zoet en staat centraal tijdens een verjaardag? Dat kan natuurlijk alleen maar een lekkere, zoete taart zijn! Er bestaan zo veel verschillende soorten taart. Een verjaardagstaart, appeltaart, appelkruimvlaai, cheesecake of chocoladetaart en ga zo nog maar even door. Een taart maken hoeft niet moeilijk te zijn met onze duidelijke taart recepten. Taart is lekker voor bij de koffie, tijdens een verjaardagsfeest of als je familie of vrienden over de vloer krijgt. Lees verder!

De lekkerste taart recepten

Een zelfgemaakte taart smaakt stiekem toch net wat beter dan een taart die je kant-en-klaar koopt. Als je voor een lekkere taart wil gaan, dan kan je bijvoorbeeld dit appeltaart recept uitproberen. Een warm stuk appeltaart met amandelspijs is de ultieme guilty pleasure die bij iedereen in de smaak valt. De lekkerste taart bak je gewoon zelf!

Taart maken voor een verjaardag

Een verjaardag zou niet compleet zijn zonder een feestelijke verjaardagstaart. Wil je de jarige eens echt goed verrassen? Bak dan taart voor een verjaardag of kom aan met zelfgemaakt verjaardagsgebak. Een klassieke taart die je vaak terugziet op een verjaardag is natuurlijk de slagroomtaart, maar cheesecake, chocoladetaart, red velvet cake en de apple crumble pie zijn ook echte publieksfavorieten.

Taart bakken voor beginners: makkelijke taart recepten

Als je een beginnende bakker bent, dan wil je natuurlijk beginnen met makkelijke taart recepten. Een basis taart recept heeft in de basis biscuitdeeg. Het is niet moeilijk om te maken en op internet vind je hier talloze recepten voor. Wil je een taart maken zonder oven? Ga dan voor no-bake cheesecakes. Deze no bake citroen cheesecake of deze avocado-limoen kwarktaart zijn makkelijk en snel te bereiden. De taarten moeten een paar uur opstijven in de koelkast, maar daarna heb je ook wat. Je geduld zal worden beloond en makkelijker kan haast niet!

Gezonde taarten bakken

Wil je een gezonde taart maken? Kies dan bijvoorbeeld voor een caloriearme taart of een koolhydraatarme taart. Dit aardbeien-roomtaartje bevat geen toegevoegde suikers. Het is simpel om te maken en is ideaal om te maken als je graag bewust omgaat met je voeding. Taarten bevatten normaal best wat calorieën, maar ook verzadigde vetten en suikers. Voor een gezonde(re) taart kan je bijvoorbeeld suikers vervangen door fruit (zoals een rijpe banaan) en volkoren tarwemeel te gebruiken in plaats van normale bloem. Voor veel ingrediënten is er wel een mager alternatief te vinden. Balans is alles!

Op sommige momenten wil je echt uitpakken met een luxe taart. Met oud en nieuw, kerst, een babyshower of een jubileum maak je geheid indruk met een mooie taart waar duidelijk veel aandacht aan is besteed. Je steelt de show met een rainbow cake of stapeltaart met meerdere lagen en luxe decoratie. Maak de taartbakker in je los en daag jezelf uit met ‘moeilijke taart recepten’. Deze speculoos ijstaart met meringue-aardbeien ijs is een fleurige stapeltaart die je prima tijdens de feestdagen kan serveren.

appel-mandarijn-crumble

Taart recept van de dag

Inspiratie nodig voor een taart recept? Op Eatertainment vind je zo’n 100 recepten voor taart, gebak en desserts. Stuk voor stuk lekkere (zoete) verwennerijtjes waar je geen genoeg van kan krijgen. Je kan de recepten filteren op basis van jouw bakniveau, wel zo handig! Een taart bakken is haast niet te doen zonder recept. Als je de verhoudingen tussen de ingrediënten zomaar aanpast, dan kan het zijn dat je taart mislukt. Zonde van je tijd natuurlijk. Laat onze taart recepten dus in jouw voordeel werken. Veel bakplezier gewenst!

Het taart recept van de dag is: mandarijn-appelcrumble met speculaasroom.

Populaire thema’s & andere recept ideeën