Vegan Bruschetta Met Zuurdesembrood

Vegan recepten

Vegan groente pannenkoeken

Mensen die veganistisch zijn, eten geen producten die afkomstig zijn van dieren. Dat kan om verschillende redenen zijn. Veel mensen die veganistisch eten doen dit vanwege de dieren, het milieu of eigen gezondheid. Naast dat zij geen vlees en vis eten, eten zij dus ook geen zuivel, honing en eieren. Dit zit in veel producten die we dagelijks eten, dus dan is het handig om een lijstje veganistische recepten te hebben. Vegan eten klinkt misschien lastig, maar er zijn genoeg recepten en producten in de winkel die wel vegan zijn. Hieronder vind je meer over vegan eten. Lees je snel mee verder?

Makkelijke en simpele vegan recepten

De meeste veganistische recepten zijn eenvoudig te bereiden. Probeer bijvoorbeeld eens een keer een vegan toetje! Je zal hoogstwaarschijnlijk geen verschil merken vergeleken met een toetje gemaakt van zuivel. Het ene vegan recept is makkelijker te bereiden dan het andere recept, maar het is leuk om hierin te kunnen afwisselen. Vegan recepten hebben over het algemeen geen lange bereidingstijd.

Vegan avondeten: veganistische diner recepten

Op onze website hebben wij een aantal veganistische recepten voor het avondeten staan. Zo hebben wij een heerlijk gerecht uit de Aziatische keuken; vegetarische noedelsoep. Dit recept is geheel veganistisch en smaakt zoals de traditionele noedelsoep. Bovendien is dit recept binnen 30 minuten klaar, dus lang in de keuken staan is met dit gerecht niet nodig!

Gezonde vegan recepten

Wist je dat veel vegan recepten ook vaak gezond zijn? Een veganistisch recept bestaat vaak voor het grootste deel uit groenten en dit is natuurlijk goed voor je. Voor mensen die het lastig vinden om aan hun groente inname te komen, kan deze levensstijl mogelijkheden bieden. Er zijn veel veganistische recepten die gezond én lekker zijn. Dit zorgt ervoor dat jouw maaltijd echt een vegan feestmaal wordt!

Vegan bakrecepten

De laatste tijd komen er ook steeds meer bakrecepten die vegan zijn, online te staan. Zo wordt de drempel om voor een vegan bakrecept te kiezen steeds lager. Lijkt jou een gebakje met peer en kaneel een lekkere combinatie? Dan is deze vegan perencrumble zeker een aanrader voor jou! Heerlijk als gebakje, maar ook als warm dessert met een bolletje vegan ijs.

Plantaardig recept

Vegan producten worden ook wel aangeduid met  ‘plantaardig’ en dit is beter voor het milieu vergeleken met dierlijke producten. Plantaardige recepten bestaan vaak uit groenten. Deze plant-based recepten zijn vak gezonder gezien er meer groente in zitten en smaken ook nog eens goed. Een plantaardig dieet volgen, hoeft geen grote aanpassing te zijn. In het begin zal dit wel eventjes wennen zijn, maar dit went snel. Wissel bijvoorbeeld eens kipsaté in voor saté van tempeh zoals er dit recept van tempeh saté met zilvervliesrijst en speriebonen gedaan wordt.

Toetjes, wie houdt hier nou niet van! Een vegan toetje maken is geen ingewikkelde klus. Sterker nog, het is een leuke manier om met plantaardige producten aan de gang te gaan. Voor de echte chocolade liefhebbers zijn deze chocolade truffels het proberen zeker waard! Voor dit vegan toetje heb je maar 3 ingrediënten en 10 minuten van je tijd nodig. Het is één van de makkelijkste vegan toetjes op onze website.

Veganistische lunch recepten

Soms wil je net even wat uitgebreider lunchen dan normaal. Heb je deze vegan groente pannenkoeken al een keer geproefd? Dit recept is een voorbeeld van één van onze vegan lunch ideeën. De pannenkoeken zijn gemaakt op basis van kikkererwten met spinazie. Deze veganistische lunch bevat boordevol vitaminen, mineralen en vezels. Wie een keer wat anders dan de zoete pannenkoeken met stroop en poedersuiker wil, is dit een gezond en lekker alternatief!

Populaire thema’s en andere recept ideeën