Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten rode bessensaus
Ingrediënten karamel zeezout pangranola
Voor het verwen ontbijt
Keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Ris 100 gram rode bessen van de tros met een vork en was schoon met water. Doe de rode bessen, dadels, kardemom en vanille aroma in een klein steelpannetje en voeg net zoveel water toe totdat alles net onder staat. Laat koken op een laag vuur (ca. 5 minuten), totdat alles zacht is. Mix met een staafmixer tot een gladde saus en laat afkoelen in de koelkast.
2
Verhit een koekenpan en rooster de havervlokken, gemengde notenmix, zadenmix en boekweitkorrels ongeveer 5 minuten, tot goudbruin en het lekker geurt. Voeg de kokosolie, kokospalmsuiker en koek & speculaaskruiden toe en rooster 2 minuten mee. Haal de pan van het vuur en voeg het zeezout toe. Eet deze granola warm of laat afkoelen in de koelkast voor extra knapperigheid.
3
Vul 4 kommetjes met plantaardige variatie op yoghurt een maak een mooie swirl met de bessensaus. Bedek de plantaardige variatie op yoghurt voor de helft met de granola.
4
Was in totaal 8 trossen rode bessen. Leg 2 trossen rode bes per kommetje naast de granola.