Verwen Ontbijt Met Rode Bessensaus Swirl En Eigen Gemaakte Granola
Niveau
Beginner
Tijd
20 min

Verwen ontbijt met rode bessensaus swirl en eigen gemaakte granola

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten rode bessensaus
Ingrediënten karamel zeezout pangranola
Voor het verwen ontbijt
Keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Ris 100 gram rode bessen van de tros met een vork en was schoon met water. Doe de rode bessen, dadels, kardemom en vanille aroma in een klein steelpannetje en voeg net zoveel water toe totdat alles net onder staat. Laat koken op een laag vuur (ca. 5 minuten), totdat alles zacht is. Mix met een staafmixer tot een gladde saus en laat afkoelen in de koelkast.
2
Verhit een koekenpan en rooster de havervlokken, gemengde notenmix, zadenmix en boekweitkorrels ongeveer 5 minuten, tot goudbruin en het lekker geurt. Voeg de kokosolie, kokospalmsuiker en koek & speculaaskruiden toe en rooster 2 minuten mee. Haal de pan van het vuur en voeg het zeezout toe. Eet deze granola warm of laat afkoelen in de koelkast voor extra knapperigheid.
3
Vul 4 kommetjes met plantaardige variatie op yoghurt een maak een mooie swirl met de bessensaus. Bedek de plantaardige variatie op yoghurt voor de helft met de granola.
4
Was in totaal 8 trossen rode bessen. Leg 2 trossen rode bes per kommetje naast de granola.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Selderij
  • Melk
  • Noten
  • Soja
  • Pinda

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Ontbijt
Soort
Yoghurt
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Gemaakt door Eatertainment

Delen via