Wentelteefjes Met Lemon Curd Kokosyoghurt En Blauwe Bessen
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Wentelteefjes met lemon curd, kokosyoghurt en blauwe bessen

Onze waanzinnige wentelteefjes: een heerlijke verrassing op je bord van lemon curd, blauwe bessen en kokosyoghurt. Ideaal om oud brood op te maken, maar ook de perfecte manier om het weekend goed te beginnen met een smaakvol ontbijt.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept wentelteefjes met lemon curd, kokosyoghurt en blauwe bessen

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Steek met een uitsteker of serveerring 6 rondjes uit het brood. Kluts het ei en voeg de melk toe. Breng op smaak met de kaneel. Haal elk broodrondje circa 20 sec. door het mengsel (10 sec. aan elke kant). Leg het brood daarna op een bord.
3
Zet een koekenpan op middelhoog vuur en smelt hier de olie (of boter) in. Bak de broodrondjes circa 2 min. aan elke kant totdat het licht begint te verkleuren. Bak de gebakken wentelteefjes nog een paar min af in de oven voor een extra knapperige korst.
4
Leg een wentelteefje op een bord. Bestrijk de bovenkant met wat lemon curd en strooi hier blauwe bessen overheen. Leg hier een wentelteefje op en beleg nogmaals met lemon curd en blauwe bessen. Leg hier een laatste wentelteefje op en top af met kokosyoghurt, lemon curd en blauwe bessen.

Tip: gebruik oud brood! Dit is steviger waardoor het minder snel uit elkaar valt en neemt beter het vocht op. Maak paneermeel of croutons van het overgebleven brood na het uitsteken van de rondjes.

Extra tip: ben je een echte zoetekauw? Voeg dan aan het beslag een eetlepel suiker toe. In principe is dit niet nodig door de zoete lemon curd.

Vind jij dit recept ook zo lekker? Check dan zeker ons recept voor de abrikozen wentelteefjes.

Online workshop

Samen koken? Foodie Judith van My Food Blog leert je in haar workshop de waanzinnige wentelteefjes maken. Kijk de workshop terug via de video.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via