De Aziatische keuken bestaat uit allerlei smaakmakers die we maar al te graag gebruiken. Gember, sojasaus, sriracha, er zijn genoeg ingrediënten waar je vast en zeker van gehoord hebt! Deze heerlijke smaakmakers vind je dan ook terug op de Aziatische borrelplank van Eatertainer Chefke Luc. Met hapjes als gevulde eieren met een Aziatische twist tot een romige gember-miso edamame dip, met deze gerechtjes weet je zeker dat je iets lekkers op tafel zet.
Hi Chefkes, Luc hier! Tijdens de eerste lockdown lag mijn werk in de horeca stil, maar dit was geen reden om me bij het koken neer te leggen. Ik begon mijn passie voor koken te delen met de rest van de wereld middels creatieve kookvideo’s op TikTok en Instagram. Lekkere én makkelijke recepten met het motto ‘cooking made easy and fun’. Zo kan jij wanneer iemand aan jou vraagt of je iets wilt koken zeggen: ‘Tuurlijk Chefke!’.
De borrelplank van Chefke Luc staat vol met heerlijke en soms pittige gerechten. Van een tonijnsalade boordevol smaak tot een trending okonomiyaki, je hebt genoeg gerechtjes om te proberen! Maak de Aziatische borrelplank voor een gezellige avond met vrienden of familie en geniet van smaakvolle gerechten.
Maak een klassieke tonijnsalade nét iets spannender dan je gewend bent door er een Aziatische twist aan te geven. Met smaakmakers als nori, sriracha en limoen is elke hapje een feestje. Serveer de Aziatische tonijnsalade op de Wasabi Rice Crackers voor een extra spicy touch. Een verrassende, maar heerlijke combi!
Een recept dat niet mag ontbreken op deze Aziatische borrelplank: okonomiyaki. Mocht je nog nooit van deze hartige Japanse pannenkoek hebben gehoord, na vandaag kom je het gegarandeerd overal tegen! Het is een onmiskenbare Japanse streetfood en onweerstaanbaar lekker. Wij hebben een heerlijke variant voor je met spek, Chinese kool en Wasabi Peanut Crunch.
Vul de borrelplank, naast deze gerechten, met andere heerlijke snacks. Bijvoorbeeld:
Begin met het vullen van de plank met de borrelgerechten, vul de gaten tussen de gerechtjes met de andere snacks. Vergeet ook de servetten en bordjes niet!
Eén van Luc zijn favoriete gerechten is sticky kip met sesam. Met dit recept ga je zeker punten scoren tijdens de borrel! De kip is heerlijk mals en wordt gebakken in knoflookpoeder, uienpoeder en hoisin. Serveer de sticky kip op Seasalt Rice Crackers van Mi-tsu-ba en je borrelhapje is compleet!