Een dip die eruit knalt, dat is deze gember-miso edamame dip! Staat mooi op de borrelplank en is ontzéttend lekker. Dit is zo’n dip die nog nooit iemand op heeft. Wil je jezelf en je gasten verrassen? Maak dit recept! Handig: het is gemakkelijk van tevoren te maken.
Dit heerlijke gerecht van Chefke Luc kon natuurlijk niet ontbreken op zijn Aziatische borrelplank. Bekijk ook de andere gerechtjes van de sharing plank.
Tip: houd jij wel van een beetje pit? Laat de zaadlijsten in de peper zitten.
Miso is een pasta-achtige substantie die ontstaat uit de fermentatie van sojabonen, zout en vaak granen zoals rijst of gerst. Dit traditionele Japanse ingrediënt heeft een rijke, hartige smaak en wordt veel gebruikt in de Japanse keuken. Miso kan variëren in kleur en smaakintensiteit, van licht en zoet tot donker en pittig. Het wordt gebruikt in soepen, dressings en marinades en voegt een diepe umamismaak toe aan gerechten.
Miso kan worden verwerkt in een breed scala aan gerechten. Het wordt vaak gebruikt om misosoep te maken, een Japanse klassieker. Daarnaast kan miso dienen als smaakmaker in sauzen, dressings en marinades voor vlees, vis en groenten. Het kan ook worden toegevoegd aan stoofschotels, roerbakgerechten en zelfs aan boter of mayonaise voor een unieke smaak. Verrukkelijke recepten met miso zijn bijvoorbeeld deze vegetarische ramen en de sushi met miso worteltjes. De misopasta geeft de worteltjes een heerlijke smaak, perfect voor in de sushi rollen.
Wil jij een uitgebreide borrelplank op tafel zetten? Dan mogen lekkere smeersels en dips natuurlijk niet ontbreken. Naast deze gember-miso edamame dip kun je ontzettend veel andere smeersels en dips op tafel zetten. Een andere aanrader van de Aziatische borrelplank van Chefke Luc is de Aziatische tonijnsalade. De salade wordt naast tonijn gemaakt met sjalot, bosui, norivel, koriander, limoen, sambal, mayonaise. Om van te smullen!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment