In samenwerking met:
Aziatische Gevulde Eieren 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Aziatische gevulde eieren

De klassieker op elk feestje: gevulde eieren met kerrie en bieslook. Wij geven er een Aziatische twist aan, zodat je een keer wat anders op de borrelplank kan serveren. Deze eieren hebben extra veel smaak én meer pit.

Wil je naast deze gevulde eieren andere lekkere Aziatische borrelhapjes maken? Bekijk de andere smaakvolle gerechtjes van de Aziatische borrelplank van Eatertainer Chefke Luc en maak je borrel compleet!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Chefke Luc

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept aziatische gevulde eieren

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de eieren 9 min. totdat ze hardgekookt zijn. Laat de eieren schrikken onder de koude kraan. Verwijder de schil, snijd ze doormidden en verwijder het eigeel. Doe het eigeel in een kom en houd de eiwitten apart.
2
Prak het eigeel met een vork. Hak de gember en bieslook fijn. Voeg de gember en de helft van de bieslook toe aan het eigeel samen met de sojasaus, mayonaise, sriracha en een snuf peper en zout. Mix goed door tot een glad mengsel ontstaat. Doe het mengsel in een spuitzak en vul het eiwit. Je kunt dit ook met een lepel doen.
3
Hak de Sriracha Peanut Crunch grof. Garneer de gevulde eitjes met de overige bieslook, zwarte sesamzaadjes, Sriracha Peanut Crunch en het chilipoeder.

Klassieke lekkernij voor bij de borrel

Gevulde eieren, ook wel bekend als ‘deviled eggs’ in het Engels, zijn een heerlijke en klassieke lekkernij die vaak wordt geserveerd als voorgerecht, bijgerecht of als snack tijdens feestjes en bij speciale gelegenheden. Deze smakelijke traktatie combineert de eenvoud van hardgekookte eieren met een verrukkelijke vulling die op smaak is gebracht met verschillende kruiden en ingrediënten, waardoor een harmonieus samenspel van smaken en texturen ontstaat.

Gevulde eieren zijn niet alleen heerlijk, maar ze zijn ook veelzijdig en passen zich gemakkelijk aan verschillende smaakvoorkeuren aan. Ze kunnen zowel eenvoudig als elegant zijn, afhankelijk van de presentatie en de gebruikte ingrediënten. Ze zijn perfect geschikt voor picknicks, brunches, feestjes en familiebijeenkomsten. Zo kan je losgaan met deze Aziatische gevulde eieren, maar je kan ook kiezen voor gevulde eieren met groene asperges, een variant met vismousse, dille en viseitjes of je kiest een van deze drie heerlijke gevulde eieren: Grieks genieten, zalige zalm en holy guacamole.

Of je nu kiest voor de klassieke eenvoud van eenvoudige gevulde eieren of experimenteert met gedurfde smaakcombinaties, één ding is zeker: gevulde eieren zijn een tijdloze lekkernij die altijd in de smaak valt bij jong en oud. Het genot van het breken van de zachte vulling met je tanden en de romige, hartige smaak die volgt, maken gevulde eieren een onweerstaanbare traktatie altijd een plekje zal hebben op onze eettafels of op een borrelplank!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Mosterd
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?