In samenwerking met:
Curry Kokosgarnalen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Curry-kokos garnalen

Borrelhapjes met garnalen zijn ontzettend geliefd. Je kunt er alle kanten mee op en ze op allerlei verschillende manieren bereiden. Deze curry-kokos garnalen zijn ontzettend smaakvol, maar óók snel klaar te maken. In 15 minuten staan ze op tafel. De garnalen hebben een heerlijke curry-kokos smaak en zijn ontzettend lekker op de Sea Salt Crispy Rice Crackers. Dit wil je proeven!

Dit heerlijke gerecht van Chefke Luc kon natuurlijk niet ontbreken op zijn Aziatische borrelplank. Bekijk ook de andere gerechtjes van de sharing plank.

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Chefke Luc

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten

Recept curry-kokos garnalen

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de sjalot. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot. Voeg de currypasta toe en bak 1 min mee. Voeg de garnalen samen met wat bpeper en zout toe en bak aan beide kanten goudbruin. Hak ondertussen de koriander grof.
2
Pers het sap uit de limoen. Voeg de kokosmelk samen met het limoensap toe aan de garnalen. Roer goed door en laat nog 3 min. pruttelen.
3
Serveer de garnalen op de Sea Salt Crispy Rice Crackers en garneer met de koriander.

Garnalen maken jouw borrel compleet!

Borrelhapjes met garnalen zijn een ware smaaksensatie die elke feestelijke gelegenheid naar een hoger niveau tillen. De sappige zeevruchten combineren perfect met diverse ingrediënten, waardoor een scala aan heerlijke opties ontstaat.

Een klassiek gerecht zijn garnalenkroketjes, waarbij fijngemalen garnalen vermengd worden met een romige roux, gevormd tot kroketjes en krokant gefrituurd. De delicate smaak van de garnalen komt hier prachtig naar voren.

Voor een lichte en frisse optie kun je kiezen voor garnalencocktail. Sappige garnalen worden gemengd met een verfijnde cocktailsaus op basis van mayonaise, ketchup en een vleugje cognac. Geserveerd in een glas met knapperige sla en een partje citroen, is dit een echte klassieker. In deze mini Hollandse garnalencocktail combineren we de garnalen met knapperige maïs, crème fraîche, dille en natuurlijk citroen voor een heerlijke frisse toevoeging.

Wat dacht je daarnaast van zelfgemaakte kroepoek van garnalen? Een lekker borrelhapje, maar ook uitermate geschikt om te serveren bij een volledig gerecht zoals nasi. Deze kroepoek maak je een dag van tevoren. Ideaal, want zo heb je er op de dag zelf geen omkijken meer naar!

Ook garnalen dumplings zijn zeer geliefd. Je kunt ze kant-en-klaar kopen bij de toko en soms zelfs in de supermarkt, maar het is natuurlijk veel lekkerder om ze zelf te maken. Met gyoza vellen maak je de dumplings gemakkelijk zelf. En het leuke is dat je dumplings naast garnalen natuurlijk kan vullen met alles wat jij lekker vindt!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via