In samenwerking met:
Okonomiyaki
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Bevat vlees
Bevat kip

Okonomiyaki

Okonomiyaki is een traditionele Japanse hartige pannenkoek gemaakt met een beslag van onder andere bloem, eieren, fijngesneden kool en diverse ingrediënten zoals vlees, zeevruchten of groenten. Het wordt gebakken zoals een pannenkoek en meestal op smaak gebracht met hartige sauzen. In dit recept maken we de okonomiyaki compleet met Chinese kool, ontbijtspek en een Wasabi Peanut Crunch.

De borrel compleet maken met meer Aziatische gerechtjes? Probeer dan de sharing plank van Chefke Luc!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Chefke Luc

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten

Recept okonomiyaki

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Hak de Chinese kool fijn en snijd de bosui in dunne ringen. Snijd het ontbijtspek in kleine stukjes.
2
Verwarm de kippenbouillon en meng met de bloem, het zout en 1/3 van de suiker. Voeg de Chinese kool en de helft van de bosui samen met de eieren toe. Mix alles goed door elkaar.
3
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en maak met de helft van het beslag vijf kleine pannenkoekjes. Verdeel de helft van de plakjes spek over de bovenkant en keer daarna voorzichtig om zoals je ook bij het bakken van een pannenkoek zou doen. Bak 3-5 min. aan de andere zijdes en herhaal de stap tot het beslag op is.
4
Maak ondertussen de saus door de ketchup te mengen met de Worcestershire sauce, sojasaus en de overige suiker. Drizzle deze saus over de pannenkoeken, gevolgd door de Kewpie mayonaise. Top af met de overige bosui en Wasabi Peanut Crunch.

De Japanse hartige pannenkoek

In het land van de rijzende zon, waar de culinaire tradities diepgeworteld zijn in de cultuur, vind je een bijzondere lekkernij genaamd okonomiyaki. Deze unieke Japanse pannenkoek combineert de hartige smaken van de keuken van Japan in een onweerstaanbare, veelzijdige en heerlijke lekkernij die geliefd is bij zowel locals als reizigers.

Okonomiyaki, wat letterlijk vertaald kan worden als ‘gegrild zoals je wilt’, is een gastronomisch meesterwerk dat zijn oorsprong vindt in Osaka, maar inmiddels in heel Japan populair is geworden. Wat okonomiyaki zo bijzonder maakt, is niet alleen de smaak, maar ook de bereidingswijze en de vrijheid die je hebt om je eigen variatie te creëren. Zo kiezen we in dit recept voor Chinese kool en spek, maar in het recept van Alma kiezen we voor spitskool en bonito flakes.

Wat okonomiyaki echt bijzonder maakt, is de saus en de toppings. Okonomiyaki-saus, die lijkt op een combinatie van worcestershire saus en barbecuesaus, wordt rijkelijk over de pannenkoek gegoten. Daarnaast worden er mayonaise, gedroogde zeewiervlokken (nori) en bonito vlokken (katsuobushi) bovenop gestrooid. De dansende bonito vlokken worden door de warmte van de pannenkoek subtiel bewogen, wat er hartstikke tof uitziet!

Of je nu een culinair avonturier bent of gewoon op zoek bent naar een smaakvolle duik in de Japanse keuken, okonomiyaki is een must-try. Het is een verrukkelijke combinatie van smaken en texturen die de rijke culinaire tradities van Japan op een unieke en smakelijke manier weerspiegelt. Dus de volgende keer dat je Japan bezoekt, vergeet dan niet om okonomiyaki te proberen en laat je smaakpapillen verwennen door deze hartige pannenkoek.

Meer pannenkoeken recepten

Kies jij liever voor een zoete pannenkoek voor het ontbijt of de lunch? Met toppings als vers fruit, noten, honing of chocoladesaus. Ontdek op de pagina de lekkerste pannenkoeken recepten.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Mosterd
  • Selderij
  • Vis
  • Ei
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?