Lifestyle

Witte winterbowl

Onder een dun laagje witte kool rauwkost en witte tzatziki dipsaus zit een kleurrijke selectie gegrilde groenten. Door rijst als basis te nemen is deze bowl een complete maaltijd. Dit recept is goed voor 2 porties en heb je binnen 45 min. op tafel staan.

Ingrediënten
Bereidingswijze
1
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Snij de bietjes en rode ui in blokjes en de wortelen, komkommer en radijsjes in dunne plakjes. Halveer de tomaatjes. Zet de komkommer en radijs apart voor de garnering. Leg de bietjes, rode ui, wortelen en tomaat gegroepeerd in rijen naast elkaar op de bakplaat.
3
Besprenkel de groenten royaal met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel 3 takjes dille over de bietjes. Kneus en pel de knoflook, meng samen met de honing en schenk over de worteltjes. Dek de groenten af met aluminiumfolie en plaats in het midden van de oven voor 25-30 minuten tot de groenten gaar zijn. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Schep de rijst in twee diepe kommen en verdeel de groenten per soort over de rijst. Voeg de radijsjes, witte kool rauwkost en tzatziki dipsaus toe aan de bowl. Maak het geheel af met dille en komkommerplakjes.

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Workshops

Gemaakt door Eatertainment

Delen via