Lifestyle

Kombucha mocktail

Stella maakt samen met Mister Kombucha een kruidige kombucha mocktail. Dit drankje is een perfecte alcoholvrije optie voor een gezellige avond. Door de gemberkombucha en het gembersap heeft de mocktail een lekkere pittige smaak (een aanrader voor de echte gemberliefhebbers!). De honing en appelsap geven een zoete twist.

Kombucha is een gefermenteerde, licht koolzuurhoudende drank op basis van thee. Het drankje is daarom een goede vervanging voor bijvoorbeeld frisdrank en (alcoholvrij) bier. Voordat kombucha in het flesje bij Mister Kombucha komt, gaat het een hele reis aan processen af. Ben je benieuwd hoe kombucha gemaakt wordt? Bekijk dan de video op deze pagina!

Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden
Bereidingswijze
1
Schil de gember. Heb je een slowjuicer? Haal de gember dan door het apparaat. Heb je geen slowjuicer? Dan kun je de gember met een staafmixer pureren. Leg een theedoek over een kommetje en schenk de gepureerde gember door de theedoek in het kommetje. Wring de theedoek uit zodat al het sap vrijkomt. Voeg het water toe. Mocht je de gembersap te sterk vinden, voeg na smaak extra water toe.
2
Vul de glazen met ijsklontjes. Verdeel de honing, kaneel, het gembersap en de appelsap over de twee glazen. Vul de glazen af met de kombucha.
3
Garneer met steranijs, kaneelstokjes, appel- en gemberschijfjes.

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Workshops

Gemaakt door Eatertainment

Delen via