Lifestyle

Zelfgemaakte piñata

Tijd voor een fiesta? Vrolijk elke ruimte op met een zelfgemaakte piñata! Piñata’s komen in allerlei verschillende vormen en maten. Je kunt eenvoudig zelf een piñata in elkaar knutselen met karton of stevig papier. Met onze template kun je een zeshoekige piñata maken die opgeleukt wordt met feesthoedjes!

Voordat je aan de slag gaat met jouw zelfgemaakte piñata, ben je misschien wel benieuwd naar de oorsprong. Waar komt dit knutselwerk eigenlijk vandaan? Daar wordt tot op de dag van vandaag nog vaak een discussie over gevoerd. Wat we wel weten is dat de piñata een belangrijke traditie is geworden in Mexico. Ook in Nederland worden er regelmatig piñatas voor feestjes gebruikt. Superleuk om samen met je kind te maken of als cadeau op een verjaardagsfeestje. Je kunt iedereen blij maken met een piñata, jong én oud! Download het template van de piñata voordat je aan de slag gaat.

Wat heb je nodig?
Hoe maak je het?
1
Download het template, knip de onderdelen uit en gebruik deze als sjabloon om over te trekken op een stuk karton. Knip de stukken uit.
2
Plak de zijvlakken aan de achterkant en de voorkant vast met tape, houd één vlak nog los. Gebruik het anker om aan het touw vast te maken.
3
Vul de piñata met confetti, cadeautjes en (voorverpakte) snoepjes. Stop het gedeelte met het anker in de piñata en plak het laatste vlak dicht.
4
Knip de stroken crêpepapier verticaal tot de helft zodat er franjes ontstaan. Plak de stroken in laagjes op de buitenkant van de piñata, de feesthoedjes en de stok waar je de piñata mee kunt kapotslaan.
5
Maak de piñata af door feesthoedjes op elke zijde van de piñata te plakken.
Pinata
Pinata met snoep

Download hier de bouwtekening

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Workshops
DIY's

Gemaakt door Eatertainment

Delen via