Lifestyle

Wat is kombucha en hoe maak je het?

Misschien heb je er al eens van gehoord of heb je onze kruidige kombucha mocktail voorbij zien komen? Wat is kombucha precies en welke voordelen heeft het?

Kombucha heeft, voordat het lekker is om te drinken, verschillende processen doorlopen. Er komt zelfs muziek bij kijken. Benieuwd? In deze video neemt Wesley van Mister Kombucha Stella mee in het proces van kombucha maken.

Wat is kombucha?

Kombucha is een gefermenteerde, licht koolzuurhoudende drank op basis van thee. Mister Kombucha gaat nog een stapje verder en gebruikt in plaats van thee, een kruideninfusie van yerba mate, brandnetel en hennepthee. Deze kruiden hebben veel voedingswaarden en gezonde eigenschappen. Zo draagt yerba mate bij aan het detoxen van het lichaam en stimuleert brandnetelthee het immuunsysteem. Het drankje is ongepasteuriseerd en zit daardoor vol met enzymen, mineralen, vitaminen en actieve bacteriën.

Wat kombucha onder andere bijzonder maakt, is dat de suiker die toegevoegd wordt, als voeding dient voor de bacteriën en gisten. De bacteriën en gisten zetten een deel van de suiker om in fructose, wat minder schadelijk is voor onze gezondheid. Dit maakt kombucha een gezondere variatie op frisdrank.

Waar kan je kombucha kopen?

We kunnen ons voorstellen dat je niet zelf het fermenteringsproces van kombucha afgaat om het drankje te maken. Daarom kun je verschillende kant-en-klare flesjes met meerdere smaken vinden bij Mister kombucha. Wil je wel een stapje verder en zelf aan de slag? Bekijk dan het recept voor de kombucha mocktail (een aanrader voor de echte gemberliefhebbers!).

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Workshops

Gemaakt door Eatertainment

Delen via