Lifestyle

Vegetarische spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese is een echte klassieker. De traditionele Italiaanse bolognesesaus is afkomstig uit het plaatsje Bologna. Het oorspronkelijke recept wordt geserveerd met gehakt en buikspek (pancetta). Probeer ook eens een vegetarische variant met heerlijke gemarineerde pulled oats. Dit recept is goed voor 2 porties en staat binnen 25 min. op tafel!

Ingrediënten
Bereidingswijze
1
Kook de verse spaghetti zoals aangegeven staat op de verpakking. Snijd intussen de ui fijn en snijd de wortel, aubergine, tomaat en paprika in kleine blokjes.
2
Meng de pulled oats met 2 el olijfolie, oregano, tijm, rozemarijn en chili. Meng dit goed door en laat het even intrekken voordat je het gaat bakken.
3
Verhit 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe. Voeg als de ui glazig begint te worden de wortelblokjes en aubergine toe. Pers de teentjes knoflook uit in de pan en laat al roerend de smaak vrijkomen. Voeg vervolgens de gemarineerde pulled oats en tomatenpuree toe. Breng op smaak met wat peper en zout. Voeg nu de tomaten en paprikablokjes toe. Door deze als laatste toe te voegen behouden ze hun lekkere bite. Voeg na 2 minuten de tomatensaus toe en breng het geheel aan de kook.
4
Giet de verse pasta af en haal de pasta door de bolognesesaus. Verdeel de pasta en de saus over twee borden en top het geheel af met verse basilicum, Parmezaanse kaas en kleine druppeltjes extra vergine olijfolie voor de smaak.

Tip: wil je je spaghetti bolognese een keer op een andere manier eten? Vervang de verse pasta dan door courgetti (pasta gemaakt van courgette). Deze kun je zelf maken, of kant-en-klaar in de supermarkt kopen.

Een ander vegetarische klassieker

Wil je naast deze heerlijke vegetarische spaghetti bolognese nog een Italiaanse klassieker proberen? Maak dan pasta pangrattato! De Italianen noemen de pangrattato, ook wel een broodkruim, dé Parmezaanse kaas van de armen.

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Workshops

Gemaakt door Eatertainment

Delen via