Mango passievrucht spoom
Niveau
Beginner
Tijd
5 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Mango passievrucht spoom

Spoom of ook wel scroppino genoemd is een makkelijk drankje met ijs dat als tussengerecht of nagerecht wordt geserveerd. Het drankje is afkomstig uit de Italiaanse regio Veneto, waar het in dialect wordt aangeduid met het woord sgropìn.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept mango passievrucht spoom

Kookmodus
Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
5 min
Kookmodus
1
Doe het sorbetijs, prosecco en wodka in een blender en blend tot een glad geheel.
2
Vul een bakje met water en een apart bakje met de suiker. Dip de bovenrand van het glas eerst in het water en vervolgens in de suiker.
3
Snijd een plak mango, steek er een leuk vormpje uit en plaats deze op het glas. Vul de glazen met de ingrediënten uit de blender en serveer koud.

Wat is een spoom?

Een spoom wordt gemaakt van (sorbet)ijs, bruisende witte wijn, prosecco of champagne. Het basisrecept voor een spoom wordt gemaakt met citroen sorbetijs. Ter variatie op de spoom kun je het maken met verschillende smaken. Ga bijvoorbeeld voor een spoom met mango en passievrucht zoals in het recept op deze pagina.

Wanneer serveer je een spoom?

Een spoom is bedoeld om de smaken tussen twee gangen tijdens een diner te neutraliseren. Als je een diner serveert bestaande uit meerdere gangen, is een spoom tussendoor een mooie aanvulling. Wanneer voeg je een spoom toe aan het menu? Vooral na een zwaar of pittig (voor)gerecht. De smaakpapillen worden geneutraliseerd, zodat iedereen na de spoom volop kan genieten van alle smaken van de volgende gang.

Waar komt de spoom vandaan?

De naam spoom is afkomstig van het Italiaanse woord ‘spuma’, wat schuim betekent. In het Frans is de benaming voor het tussengerecht of drankje ‘boisson frappée’. Het ontstond rond 1800 toen de eerste restaurants kwamen in Parijs en alle gerechten tegelijkertijd op tafel werden gezet.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.