Donuts zelf maken? Met dit recept lukt het alle thuisbakkers onder ons! Het kost even wat tijd om het deeg te maken, omdat het verschillende keren moet rijzen. Maar als je deze zelfgemaakte donuts eenmaal geproefd hebt, ben je dit allang vergeten. Zeker een aanrader om eens te maken!
Donuts hebben hun oorsprong waarschijnlijk bij Nederlandse en Duitse kolonisten die zich in Amerika vestigden en hun traditie van gefrituurd gebak, zoals oliebollen, meenamen. In de 19e eeuw werden deze zoetigheden steeds populairder in de Verenigde Staten, waar ze evolueerden tot de bekende ronde vorm met een gat in het midden. Dit gat werd ingevoerd om de donut gelijkmatiger te laten garen. De donut werd in de 20e eeuw écht een icoon in Amerika, mede door donutwinkels en ketens.
Ben je gek op bakken? Ga dan eens aan de slag met deze naturel donuts! Ook deze appeldonuts met speculoos zijn een aanrader. Ze zijn een stuk gemakkelijker én sneller te maken dan de naturel donuts, dus ideaal voor wanneer je wel iets lekkers wilt maken, maar niet zoveel tijd hebt. Voor dit gerecht snijd je de appels in schijven, waar je speculoos op smeert. Vervolgens snijd je kant-en-klaar taartdeeg in reepjes, die je om de appelschijven heen wikkelt. Besmeer met ei en bestrooi met kaneelsuiker en ze kunnen ze oven in. Lekker om van te genieten wanneer ze nog een beetje warm zijn!
Zoek je nog iets lekkers voor kerst óf voor een andere feestelijke gelegenheid? Ga dan voor deze feestelijke donuts. Ook in dit recept maak je de donuts volledig zelf en vervolgens dip je ze in een zelfgemaakt glazuur én versier je ze met cakedecoratie. Dat ziet er toch uit als een plaatje?
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment