Ingrediënten

20 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 35min
1
Verwarm de melk tot deze lauwwarm van temperatuur is. Meng in een kommetje de melk met de suiker en gist. Dek het mengsel af met huishoudfolie en laat 20 minuten staan.
2
Meng met een mixer de bloem, zout, 35 gram boter en het ei tot een geheel. Voeg het melkmengsel toe aan de bloemmix en kneed het deeg nog 10 minuten door op de hoogste mixerstand. Leg het deeg in een ingevette kom en dek af met huishoudfolie. Laat vervolgens 1 uur rijzen op een warme plek.
3
Kneed het deeg na het rijzen goed door en rol uit tot 1,5 cm dikte. Gebruik een rond uitsteekvormpje van 5 cm om de donut uit te steken. Steek met een kleinere uitsteekvorm van 2,5 cm een gat in het midden van iedere donut uit. Leg de uitgestoken donut op een met bakpapier beklede bakplaat en dek af met huishoudfolie. Laat de donuts nog 30 minuten rijzen.
4
Verhit in een pan met dikke bodem een flinke laag zonnebloemolie. Frituur de donuts in de zonnebloemolie goudbruin. Draai de donut na 1 minuut om zodat beide kanten mooi kleuren. Laat de donuts uitlekken op keukenpapier.
5
Smelt 25 gram boter in een steelpannetje en voeg de poedersuiker toe. Haal van het vuur en roer goed door zodat er geen klontjes in zitten. Voeg de vanille-extract en 1 el water toe.
6
Dip de gefrituurde donuts in de glazuur en decoreer met de cakedecoratie. Gebruik eventueel een lintje om de versierde donuts op te hangen in je kerstboom!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Desserts & gebak
Diëten
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via