Zelf donuts maken is helemaal niet zo moeilijk… zolang je maar een beetje geduld hebt! Wij laten onze donuts tussendoor twee keer rijzen en frituren ze vervolgens in een laag zonnebloemolie. De zelfgemaakte glazuur en vrolijke cakedecoratie zorgen vervolgens voor een resultaat om van te smullen!
Ben jij een echte zoetekauw? Check dan snel het recept voor onze heerlijke karamelfudge met walnoten en gevriesdroogd roodfruit!
Verse donuts kunnen 1-2 dagen worden bewaard bij kamertemperatuur. Donuts met glazuur of vulling moeten in de koelkast worden bewaard en zijn ongeveer 3-4 dagen houdbaar. Donuts kunnen ook worden ingevroren en tot 3 maanden worden bewaard.
Donuts vinden hun oorsprong in de Verenigde Staten en zijn waarschijnlijk ontstaan in de 19e eeuw door immigranten uit Nederland die een gefrituurd deeggerecht genaamd ‘oliebollen’ meebrachten. Het eerste bekende donutrecept stamt uit 1803, gepubliceerd door een Amerikaanse kok genaamd Amelia Simmons.
Het gat in een donut werd vermoedelijk in de 19e eeuw bedacht door Hanson Gregory, een Amerikaanse zeeman. Hij was het beu dat het deeg van zijn donut niet goed gaar werd in het midden, dus besloot hij een gat in het midden te maken om het probleem op te lossen. De ringvormige donut was geboren en bleek een groot succes te zijn. Het gat zorgt er ook voor dat de donut gelijkmatiger gebakken wordt en het glazuur beter kan worden aangebracht.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment