Appeldonuts
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Appeldonuts met speculoos

Donuts gemaakt van appel met een laagje speculoos en kaneelsuiker. Deze heerlijke traktatie is ontzettend makkelijk om te maken met slechts 5 ingrediënten. Even 15 minuten werken, dan 15 minuten wachten en het genieten kan beginnen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept appeldonuts met speculoos

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de appels horizontaal in plakken van ongeveer 4 mm dikte. Verwijder met een uitsteekvormpje of mes het klokhuis, zodat de vorm van een donut ontstaat. Besmeer de bovenkant van de appeldonuts met speculoos.
2
Snijd het taartdeeg in reepjes van ongeveer 3 cm breed. Wikkel de reepjes om de appelschijfjes.
3
Leg de appeldonuts op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en besmeer de appeldonuts ermee. Bestrooi de appeldonuts met de kaneelsuiker en bak 15 min. in de oven. Serveer de appeldonuts warm.

Een heerlijke verleiding: donuts!

Donuts, die ronde, gefrituurde lekkernijen bedekt met suiker of glazuur, zijn al decennialang een geliefde traktatie over de hele wereld. Ze zijn zacht, zoet en hebben een onweerstaanbare aantrekkingskracht op onze smaakpapillen. Donuts zijn er in verschillende soorten en maten, zoals deze feestelijke donuts, en onweerstaanbaar lekker!

De zoete zonde: donuts

Met hun zachte textuur en zoete glazuur, brengen ze vreugde bij elke hap. Ze zijn een heerlijke traktatie die onze smaakpapillen betovert en momenten van genot creëert. Geniet van de smaak en vier het plezier dat ze brengen! Dit recept voor appeldonuts met een smeuïge topping van speculoos is nét zo lekker als de klassieke donuts, maar dan iets frisser!

Een frisse verwennerij: appeldonuts

In tegenstelling tot donuts bieden appelringen een smakelijke en voedzame optie. Het natuurlijke zoet van de appel wordt geaccentueerd door een vleugje kaneel, wat een verwarmende smaak toevoegt. Appels zijn rijk aan voedingsvezels, vitaminen en antioxidanten, wat betekent dat ze goed zijn voor je spijsvertering, immuunsysteem en algehele gezondheid.

Het maken van appelringen is eenvoudig. Snijd gewoon een appel in plakjes en verwijder de kern. Bestrooi de plakjes met een snufje kaneel en eventueel een beetje honing voor extra zoetheid. Je kunt ze rauw eten, bakken in de oven voor een knapperige textuur, of zelfs lichtjes bakken in een koekenpan met een vleugje gezonde olie zoals kokosolie.

Appeldonuts bieden niet alleen een gezonder alternatief voor donuts, maar ze kunnen ook dienen als een geweldige snack voor kinderen. De natuurlijke zoetheid zal zeker in de smaak vallen, en je kunt ze zelfs serveren met een beetje pindakaas of yoghurt als dip. Probeer bijvoorbeeld eens deze appel donuts met pindakaas en rozijnen.

Genieten van meer zoet

Helemaal gek op donuts? Dan weten we zeker dat je ook dol bent op pannenkoeken! En het leuke van pannenkoeken is dat het op ieder moment van de dag kan: eiwitrijke pannenkoeken met banaan als ontbijt, American pancakes als lunch en okonomiyaki als avondeten. Meer inspiratie? Ontdek hier alle pannenkoeken recepten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via