Meng het water met de melk en 2 el van de suiker. Voeg de gist toe, roer door en laat 5 min. staan.
2
Doe de boter samen met de bloem, het ei en het zout in een kom en voeg het water-melkmengsel toe. Mix met een spatel en kneed met je handen tot een plakkerig deeg. Bestuif je werkblad met wat extra bloem en kneed verder tot een soepel deeg.
3
Doe 1 el van de zonnebloemolie in een kom en leg het deeg erin. Dek af met een vochtige theedoek en laat 1 uur rijzen.
4
Kneed het deeg tot het soepel en elastisch aanvoelt. Rol het uit tot een rechthoekige lap van 1 cm dik. Steek met een ronde uitsteekvorm of de onderkant van een mok (ongeveer 8 cm diameter) rondjes uit het deeg en leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek de plaat af met een doek en laat 30 min. rijzen.
5
Verhit de overige zonnebloemolie in een pan met diepe bodem op middelhoog vuur (of de frituur tot 180°C). Bak de donuts in 3 min. aan beide zijden goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Wentel door de overige suiker en serveer.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.