Een heerlijke soep met pindakaas. De zoete smaak van de pompoen gaat heel erg goed samen met pinda. Lekker met extra pit van de gember. Voor de liefhebber van een échte pittige smaak, voeg dan een rood pepertje toe.
Deze pindasoep heeft naast een klein spicy randje ook best wat zoete elementen. Dit willen we natuurlijk graag terugzien in de wijn. De wijnen van Biscardo hebben vaak precies het kleine zoetje dat we zoeken. De Rosapasso rosato is een heerlijk, fruitrijke en zwoele rosé afkomstig uit Veneto in Italië. Deze blend met o.a. Corvina en Rondinella past met z’n fruitige karakter perfect bij deze heerlijke prindasoep. Met de code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!
Pindasoep komt oorspronkelijk uit West-Afrika, maar wordt ook veel gegeten in landen als Suriname, Indonesië en Nederland. Het is een populair gerecht dat zowel als maaltijdsoep of als bijgerecht kan worden geserveerd.
Er zijn verschillende gerechten die goed passen bij pindasoep. In de Westerse keuken wordt pindasoep vaak geserveerd als voorgerecht, bijvoorbeeld met stokbrood of crackers. In de Afrikaanse keuken wordt pindasoep vaak gecombineerd met rijst of maïsmeel. In de Surinaamse keuken wordt pindasoep vaak geserveerd met gekookte eieren, rijst en gebakken banaan.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment