Pindasoep met pompoen en gember
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min

Pindasoep met pompoen en gember

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
1
Pel en snipper de sjalot en knoflook. Rasp de gember fijn en hak de peterselie grof.
2
Verhit olijfolie in een diepe pan en fruit de sjalot en knoflook. Voeg de gember en pompoenblokjes toe en bak 5 min. mee op laag vuur. Voeg de bouillon toe, breng tegen de kook aan en laat 15 min. pruttelen.
3
Voeg de pindakaas en kokosmelk toe aan de bouillon en laat 2 min. meekoken. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
4
Verhit een droge koekenpan en rooster de pinda’s goudbruin. Verdeel de soep over de kommen en garneer met taugé, geroosterde pinda’s en peterselie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Selderij
  • Noten
  • Pinda

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Soort
Soep
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Gemaakt door Eatertainment

Delen via