Pindasoep met pompoen en gember
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vlees
Vegan
Vegetarisch
Vrij van vis

Pindasoep met pompoen en gember

Een heerlijke soep met pindakaas. De zoete smaak van de pompoen gaat heel erg goed samen met pinda. Lekker met extra pit van de gember. Voor de liefhebber van een échte pittige smaak, voeg dan een rood pepertje toe.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept pindasoep met pompoen en gember

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
1
Pel en snipper de sjalot en knoflook. Rasp de gember fijn en hak de peterselie grof.
2
Verhit olijfolie in een diepe pan en fruit de sjalot en knoflook. Voeg de gember en pompoenblokjes toe en bak 5 min. mee op laag vuur. Voeg de bouillon toe, breng tegen de kook aan en laat 15 min. pruttelen.
3
Voeg de pindakaas en kokosmelk toe aan de bouillon en laat 2 min. meekoken. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
4
Verhit een droge koekenpan en rooster de pinda’s goudbruin. Verdeel de soep over de kommen en garneer met taugé, geroosterde pinda’s en peterselie.
Rosapasso_wijn
Wijntip van Yves

Rosé

Deze pindasoep heeft naast een klein spicy randje ook best wat zoete elementen. Dit willen we natuurlijk graag terugzien in de wijn. De wijnen van Biscardo hebben vaak precies het kleine zoetje dat we zoeken. De Rosapasso rosato is een heerlijk, fruitrijke en zwoele rosé afkomstig uit Veneto in Italië. Deze blend met o.a. Corvina en Rondinella past met z’n fruitige karakter perfect bij deze heerlijke prindasoep. Met de code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Selderij
  • Noten
  • Pinda

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via