Soep recepten

Klassieke Tomatensoep

Je kunt het serveren als voorgerecht tijdens een diner, ervan genieten tijdens de lunch of het klaarmaken voor het avondeten met stokbrood erbij. Weet je al waar we het over hebben? Juist, soep! Buitenom dat je een soep recept kunt maken voor veel verschillende momenten, kun je ook nog eens ontzettend veel uiteenlopende soeprecepten maken en dus altijd iets nieuws proberen. Kies voor een lichte soep als lunch, een soep boordevol groenten voor de vitamines of een gebonden soep als avondmaaltijd. De keuze om soep te maken is reuze! Ontdek hier verschillende (snelle) maaltijdsoep recepten, maar ook lichtere soepen voor een lekkere lunch.

Makkelijke soep recepten

Hoe fijn is het om een aantal go to soepen te hebben die je in korte tijd klaarmaakt én waarvoor je niet veel ingrediënten nodig hebt? Makkelijke soep maken kost niet veel tijd, waardoor het ook na een drukke of lange dag goed mogelijk is om een gezonde en lekkere maaltijd op tafel te zetten. En het fijne van eenvoudige soepen is dat je het heel goed van tevoren kunt klaarmaken, waardoor je het alleen nog moet opwarmen op het moment dat je van de soep wilt genieten. Een simpele soep maken was nog nooit zo makkelijk met de recepten voor makkelijke soepen die je hieronder vindt. Ideaal!

Lekkere, lichte soepen voor bij de lunch

Soep zorgt ervoor dat jouw lunch nooit saai is! Het is een heerlijk alternatief voor de standaard boterham. Geniet tijdens je lunch van de soep die over is van de avondmaaltijd van de dag ervoor of maak een pan met lichte soep waar je een aantal dagen van kan genieten als lunch. Eet er een gezonde salade bij of kies voor een rijstwafel of een cracker om jouw lunch compleet te maken. Er zijn heel veel lekkere soepen die ook goed geschikt zijn als lunch soep. Wat is de lekkerste soep die jij ooit gegeten hebt?

Gezonde soep gerechten met weinig calorieën

Of soep gezond is? Dat hangt heel erg af van de soort soep die je maakt. Soepen met veel (verschillende) groenten zijn over het algemeen gezond, maar wanneer je bijvoorbeeld slagroom toevoegt aan een soep zorgt dit ervoor dat het gerecht minder gezond wordt. Er bestaan heel veel gezonde soep recepten en ook kun je gezonde soep maken met weinig calorieën. Als je oplet welke soep je maakt en wat de ingrediënten zijn, kun je dus zeker genieten van gezonde soep recepten!

Bijzondere maaltijdsoep recepten

We kennen allemaal de kippensoep, tomatensoep en erwtensoep. Maar tegenwoordig zijn er ook bijzondere soepen naast de standaard soepen zoals we ze al lange tijd kennen. Heb je al eens gehoord van saoto soep, tom kha kai en miso soep? Deze speciale soepen zijn overgevlogen vanuit andere landen.

Saoto soep komt oorspronkelijk uit Suriname en bestaat uit een erg smaakvolle bouillon gevuld met allerlei ingrediënten. Het leuke aan deze soep is dat je de ingrediënten in bakjes op tafel kunt zetten, zodat iedereen zelf kiest wat hij of zij lekker vindt en zo zijn of haar eigen soep kan ‘vullen’. Tom kha kai is een typische Thaise kippensoep. In deze soep komen verschillende smaken samen die perfect in balans zijn. Miso soep is afkomstig uit de Japanse keuken. De belangrijkste smaakmaker in deze soep is, zoals de naam al doet vermoeden, miso. Dit is gefermenteerde sojabonenpasta.

Tom kha kai, saoto soep en miso soep zijn niet alleen aparte soepen ten opzichte van de standaard soeprecepten, maar het zijn ook nog eens hele luxe soep recepten. Maak één van deze soepen klaar en je weet zeker dat je familie, vrienden of gasten onder de indruk zijn van jouw kookkunsten.

Romig soep recept van de dag

Op zoek naar soep inspiratie en nieuwe soep ideeën? De recepten op deze pagina helpen je op weg. Het leuke is dat je naast alle bestaande soeprecepten, ook gemakkelijk zelf een nieuwe ‘soep van de dag’ creëert en ontdekt. Heb je verschillende groentes over? Gooi ze vooral niet weg, maar kook de groenten, meng ze met kokend water, een bouillonblokje of verschillende kruiden en pureer het tot een overheerlijke soep. Zo kun je bijvoorbeeld ook deze heerlijke paddenstoelensoep maken van overgebleven groentes. Weg leftovers, hallo heerlijk soepje!

Verse, gepureerde soepen

Zodra je de groenten zelf moet pureren voor de soep, kun je wel stellen dat het een lekkere, verse soep wordt. Dit komt door de verse groenten die erin zitten. Je kunt alle kanten op met gepureerde soepen. Probeer bijvoorbeeld eens de paprika-tomatensoep met geroosterde druiven of de Italiaanse rucolasoep met tortelloni. Beide soepen zijn gepureerd maar ook totaal verschillend. Zo kun je zelf op zoek naar je favoriete recept van een gepureerde soep!

Wat eet je bij de soep?

Ontzettend lekker, zo’n heerlijke kop soep. Maar sommige soepen zijn misschien niet voedzaam genoeg om weer uren vooruit te kunnen zonder dat je trek krijgt. Wat is lekker om bij de soep te eten? Maak bijvoorbeeld een tosti of eet er een boterham of een stuk stokbrood bij met lekker beleg. Ook salades zijn geschikte gerechten voor bij soep. Zo maak je je maaltijd (nog) gezonder.

Populaire thema’s & andere recept ideeën