carpaccio plank
  • Home
  • Carpaccio plank van Maartje en Gijsbregt

Carpaccio plank van Maartje en Gijsbregt

Met kerst genieten we graag van een klassieke carpaccio, gemaakt van ossenhaas, geserveerd met Parmezaanse kaas en natuurlijk een dressing als truffelmayonaise of groene pesto. Maar wat als we van dit vintage recept nu eens viral recepten gaan maken? Maartje en Gijsbregt hebben een geweldige plank voor je gemaakt: de carpaccio plank. Een plank vol met verrassende carpaccio varianten. Van een coquille carpaccio tot een bietencarpaccio, met deze plank serveer je gegarandeerd wat lekkers met kerst!

carpaccio plank

Even voorstellen

Hallo, Maartje en Gijsbregt hier! Als professionele eters vertellen wij met passie en liefde meer over de laatste food trends in ‘Bekt Lekker de Podcast‘, dé foodpodcast voor iedereen die beter kan eten dan koken. We delen graag licht verteerbare eetweetjes, lekkere ontdekkingen en soms wat stevige culinaire kost. In onze kerst editie vertellen we je meer over onze carpaccio plank, een plank om te delen met geliefden tijdens de feestdagen. Want één ding is zeker: dit jaar gaan we weer lekker eten!

Carpaccio plank

De recepten van de carpaccio plank

De carpaccio plank van Maartje en Gijsbregt staat vol met verrassende varianten op de klassieke carpaccio. Het vintage recept toveren ze om naar 6 heerlijke viral recepten, denk aan een koningsoesterzwam carpaccio en een eendenborst carpaccio. Maak de carpaccio plank als start voor het kerstdiner en geniet met vrienden en familie van het samenzijn!

Vijgencarpaccio

Vijgencarpaccio met verkruimelde blauwe kaas

Het maken van een vegetarisch voorgerecht hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Deze vijgencarpaccio bewijst dat maar weer! Met slechts 4 ingrediënten maak je al een fantastisch gerecht: verse vijgen afgetopt met roquefort, wat honing en extra vierge olijfolie. Makkelijk, snel én mega lekker.

Coquille Carpaccio

Coquille carpaccio met pistache

Steel de show tijdens het kerstdiner met deze carpaccio van coquille! Een voorgerecht dat er én prachtig uitziet, én verrukkelijk is van smaak. Serveer de coquille carpaccio met pistachenoten, granaatappelpitjes en een lekkere dressing van citroensap, mosterd en olijfolie.

Eendenborst carpaccio met cranberrysaus

Wil je een keer wat anders serveren dan de klassieke carpaccio? Ga voor een eendenborst carpaccio met cranberrysaus! Afgetopt met knapperige hazelnoten, wat bieslook en een zelfgemaakte cranberrysaus is deze eendenborst carpaccio er eentje voor in de boeken. Zeker weten dat je tafelgasten hier van gaan smullen!