Bietencarpaccio
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Bietencarpaccio met geitenkaas

Carpaccio, maar dan vegetarisch? Met deze bietencarpaccio met geitenkaas is het mogelijk! De plakjes biet combineren we naast geitenkaas met peer, pistachenoten, basilicum en balsamico. Een smaakcombinatie waar je U tegen zegt! En het grote voordeel is dat het voorgerecht ook nog eens binnen een kwartier op tafel staat. Dat is toch precies wat je wilt tijdens de drukke feestdagen?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept bietencarpaccio met geitenkaas

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Snijd de bieten in flinterdunne plakjes met een mandoline. Verdeel de plakjes over de kleine borden. Verdeel de geitenkaas bolletjes over de bietencarpaccio. Hak de pistachenoten grof en verdeel over de bietencarpaccio.
2
Schil de peer en snijd in kleine blokjes. Pers het sap uit de limoen. Besprenkel de peer met limoensap en verdeel over de bietencarpaccio.
3
Pluk de blaadjes van de basilicum en top de bietencarpaccio af met de basilicum en balsamico glaze.

Tip: geen mandoline in huis? Snijd de bieten in dunne plakjes met een scherp mes. Let op je vingers!

Carpaccio plank

Vintage to viral: variaties op de klassieke carpaccio

Een klassieker onder de voorgerechten voor kerst is natuurlijk carpaccio. Gemaakt van dunne plakjes ossenhaas en afgetopt met Parmezaanse kaas, rucola, pijnboompitjes en een smaakvolle dressing. Geef er een twist aan en ga van vintage naar viral! Ga jij voor een vegan koningsoesterzwam carpaccio met guacamole, een coquille carpaccio met pistache of voor de eendencarpaccio met cranberrysaus?

Vegetarisch genieten met kerst

Eet je zelf vegetarisch of krijg je gasten over de vloer die vegetarisch eten? Ook voor het kerstdiner kan je kiezen uit meer dan genoeg vegetarische recepten die nét dat beetje extra zijn. Want dat is natuurlijk waar we op zoek zijn voor de feestdagen!

Naast de bietencarpaccio met geitenkaas, is ook deze tarte tatin van gekarameliseerde pompoen een echte aanrader. Een plaatje om te zien én ontzettend lekker. En het leuke is: je hebt maar 7 ingrediënten nodig om dit smakelijke voorgerecht te maken. Ook deze hartige tompouce met avocadocrème is zo’n aanrader. Je maakt de tompouce van bladerdeeg met daartussen zelfgemaakte avocadocrème van onder andere avocado, crème fraîche en limoensap, peterselie en granaatappelpitjes. Wil je dit gerecht ook serveren voor de niet-vegetariërs? Kies er dan bijvoorbeeld voor om ook plakjes gerookte zalm toe te voegen. Leg ze op de avocadocrème en dek dit vervolgens af met een volgende laag bladerdeeg. Top af met extra avocadocrème, peterselie en granaatappelpitjes en het genieten kan beginnen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Sulfiet
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?