Carpaccio, maar dan vegetarisch? Met deze bietencarpaccio met geitenkaas is het mogelijk! De plakjes biet combineren we naast geitenkaas met peer, pistachenoten, basilicum en balsamico. Een smaakcombinatie waar je U tegen zegt! En het grote voordeel is dat het voorgerecht ook nog eens binnen een kwartier op tafel staat. Dat is toch precies wat je wilt tijdens de drukke feestdagen?
Tip: geen mandoline in huis? Snijd de bieten in dunne plakjes met een scherp mes. Let op je vingers!
Een klassieker onder de voorgerechten voor kerst is natuurlijk carpaccio. Gemaakt van dunne plakjes ossenhaas en afgetopt met Parmezaanse kaas, rucola, pijnboompitjes en een smaakvolle dressing. Geef er een twist aan en ga van vintage naar viral! Ga jij voor een vegan koningsoesterzwam carpaccio met guacamole, een coquille carpaccio met pistache of voor de eendencarpaccio met cranberrysaus?
Eet je zelf vegetarisch of krijg je gasten over de vloer die vegetarisch eten? Ook voor het kerstdiner kan je kiezen uit meer dan genoeg vegetarische recepten die nét dat beetje extra zijn. Want dat is natuurlijk waar we op zoek zijn voor de feestdagen!
Naast de bietencarpaccio met geitenkaas, is ook deze tarte tatin van gekarameliseerde pompoen een echte aanrader. Een plaatje om te zien én ontzettend lekker. En het leuke is: je hebt maar 7 ingrediënten nodig om dit smakelijke voorgerecht te maken. Ook deze hartige tompouce met avocadocrème is zo’n aanrader. Je maakt de tompouce van bladerdeeg met daartussen zelfgemaakte avocadocrème van onder andere avocado, crème fraîche en limoensap, peterselie en granaatappelpitjes. Wil je dit gerecht ook serveren voor de niet-vegetariërs? Kies er dan bijvoorbeeld voor om ook plakjes gerookte zalm toe te voegen. Leg ze op de avocadocrème en dek dit vervolgens af met een volgende laag bladerdeeg. Top af met extra avocadocrème, peterselie en granaatappelpitjes en het genieten kan beginnen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment