Tonijn Carpaccio
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Tonijncarpaccio met sojadressing

Met tonijn kan je eindeloos variëren. Je kan er een smakelijke tonijnsteak van maken, verwerken in een salade recept of serveren als sashimi. Wist je dat je er ook tonijncarpaccio van kan maken? Dit recept is in no time gemaakt en is vol van smaak dankzij de zelfgemaakte sojadressing.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept tonijncarpaccio met sojadressing

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Snijd de tonijn met een vlijmscherp mes is in dunne plakjes. Dit gaat makkelijker wanneer de tonijn nog gedeeltelijk bevroren is. Dek af en leg in de koeling tot gebruik.
2
Pel en snijd de rode ui in dunne ringen. Snijd de kerstomaatjes in kwartjes. Verdeel de tonijn over de borden, gevolgd door de rode ui, kerstomaatjes, kappertjes en sesamzaadjes. Breng op smaak met peper en zout.
3
Mix de sojasaus, olijfolie en honing door elkaar en druppel over de tonijncarpaccio. Pluk de blaadjes van de basilicum en garneer over de tonijncarpaccio.

Tip: serveer de tonijncarpaccio eventueel met toastjes naar keuze.

Carpaccio plank

Vintage to viral: variaties op de klassieke carpaccio

Een klassieker onder de voorgerechten voor Kerst is natuurlijk carpaccio. Gemaakt van dunne plakjes ossenhaas en afgetopt met Parmezaanse kaas, rucola, pijnboompitjes en een smaakvolle dressing. Geef er een twist aan en ga van vintage naar viral! Ga jij voor een vegetarische vijgencarpaccio met verkruimelde blauwe kaas, een verrassende coquille carpaccio met pistache en granaatappelpitjes of voor een vegan koningsoesterzwam carpaccio met guacamole?

Feestelijke recept met tonijn in de hoofdrol

Wil je tijdens het kerstdiner uitpakken met tonijn, maar heb je nog geen idee hoe je dit kan verwerken? Geen zorgen, wij hebben heerlijke kerst recepten mét tonijn voor je klaarstaan! Als voorgerecht kan je bijvoorbeeld deze tonijncarpaccio met sojadressing maken. Binnen 10 minuten staat dit gerecht al op tafel en kunnen je gasten al snel gaan genieten van een smakelijke start van het kerstdiner. Deze feestelijke sashimi kerstkrans is ook heerlijk als voorgerecht of als tussengerecht. Gebruik bij voorkeur (verse) vis als tonijn, garnalen, zalm en wilde zalmeitjes en maak het af met sojasaus en een romige avocadocrème.

Deze klassieke tonijntartaar met avocado en mango is nog zo’n makkelijk recept om te maken als voorgerecht. Als hoofdgerecht is een tonijnsteak altijd een goed idee. Je kan het klassiek bereiden, maar je kan het ook serveren op een bedje van frisse citroenrisotto. Combineer met knapperige rucola en een lekker glaasje witte wijn en het hoofdgerecht voor het kerstdiner is klaar!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Vis
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via