Het maken van een kerst recept hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Dat bewijst dit heerlijke recept maar weer! Deze carpaccio maak je met verse vijgen, afgetopt met roquefort, wat honing en extra vierge olijfolie. Makkelijker kan het haast niet!
Een klassieker onder de voorgerechten voor kerst is natuurlijk carpaccio. Gemaakt van dunne plakjes ossenhaas en afgetopt met Parmezaanse kaas, rucola, pijnboompitjes en een smaakvolle dressing. Geef er een twist aan en ga van vintage naar viral! Ga jij voor een heerlijke tonijncarpaccio met sojadressing, frisse eendenborst carpaccio met cranberrysaus, of voor de coquille carpaccio met pistache en granaatappelpitjes?
Dat we met kerst flink uitpakken met smakelijke recepten, betekent niet dat het moeilijk hoeft te zijn. Integendeel, met makkelijke recepten tover je heerlijke gerechten op tafel. Zo is deze vijgencarpaccio met verkruimelde blauwe kaas al gemaakt met maar 4 ingrediënten en 10 minuten van je tijd! Deze stracciatella di burrata is nog zo’n snel gerecht dat je al in 10 minuten op tafel hebt staan. De stracciatalla di burrata verdeel je over een feestelijk bord, top je af met granaatappelmelasse, olijfolie, fijngehakte pistachenoten, wat chilipeper, frisse granaatappelpitjes, verse basilicum en eetbare bloemen. Een groot feest op je bord!
Ook voor het hoofdgerecht heb je genoeg makkelijke recepten om te maken. Wat dacht je van hertenbiefstuk met rode wijnsaus? Al in 20 minuten heb je dit gerecht gemaakt. Serveer eventueel met sperziebonen met spek en dadelglaze om het gerecht compleet te maken. Liever vegetarisch? Maak dan gegrilde rode kool met honing hazelnoten. Na een korte bereidingstijd schuif je de rode kool plakken in de oven, waarna de oven het werk van je overneemt. Alleen nog even aftoppen met wat geraspte Parmezaanse kaas, gebakken hazelnoten en peper en zout en het gerecht is klaar.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment