Vijgencarpaccio
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vijgencarpaccio met verkruimelde blauwe kaas

Het maken van een kerst recept hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Dat bewijst dit heerlijke recept maar weer! Deze carpaccio maak je met verse vijgen, afgetopt met roquefort, wat honing en extra vierge olijfolie. Makkelijker kan het haast niet!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept vijgencarpaccio met verkruimelde blauwe kaas

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Was de vijgen en snijd in dunne plakjes. Verdeel over de borden.
2
Verkruimel de roquefort over de vijgen en drizzle de honing eroverheen. Top af met de extra vierge olijfolie en serveer direct.
Carpaccio plank

Vintage to viral: variaties op de klassieke carpaccio

Een klassieker onder de voorgerechten voor kerst is natuurlijk carpaccio. Gemaakt van dunne plakjes ossenhaas en afgetopt met Parmezaanse kaas, rucola, pijnboompitjes en een smaakvolle dressing. Geef er een twist aan en ga van vintage naar viral! Ga jij voor een heerlijke tonijncarpaccio met sojadressing, frisse eendenborst carpaccio met cranberrysaus, of voor de coquille carpaccio met pistache en granaatappelpitjes?

De makkelijkste recepten voor het kerstdiner

Dat we met kerst flink uitpakken met smakelijke recepten, betekent niet dat het moeilijk hoeft te zijn. Integendeel, met makkelijke recepten tover je heerlijke gerechten op tafel. Zo is deze vijgencarpaccio met verkruimelde blauwe kaas al gemaakt met maar 4 ingrediënten en 10 minuten van je tijd! Deze stracciatella di burrata is nog zo’n snel gerecht dat je al in 10 minuten op tafel hebt staan. De stracciatalla di burrata verdeel je over een feestelijk bord, top je af met granaatappelmelasse, olijfolie, fijngehakte pistachenoten, wat chilipeper, frisse granaatappelpitjes, verse basilicum en eetbare bloemen. Een groot feest op je bord!

Ook voor het hoofdgerecht heb je genoeg makkelijke recepten om te maken. Wat dacht je van hertenbiefstuk met rode wijnsaus? Al in 20 minuten heb je dit gerecht gemaakt. Serveer eventueel met sperziebonen met spek en dadelglaze om het gerecht compleet te maken. Liever vegetarisch? Maak dan gegrilde rode kool met honing hazelnoten. Na een korte bereidingstijd schuif je de rode kool plakken in de oven, waarna de oven het werk van je overneemt. Alleen nog even aftoppen met wat geraspte Parmezaanse kaas, gebakken hazelnoten en peper en zout en het gerecht is klaar.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?