Met deze coquille carpaccio met pistache en granaatappelpitjes steel jij de show! Een voorgerecht dat er prachtig uitziet door de verse coquille en alle verschillende kleuren, terwijl het helemaal niet lastig is om te maken. De coquille carpaccio serveren we met rauwe coquilles, dus zorg ervoor dat de coquilles van goede kwaliteit zijn.
Een klassieker onder de voorgerechten voor kerst is natuurlijk carpaccio. Gemaakt van dunne plakjes ossenhaas en afgetopt met Parmezaanse kaas, rucola, pijnboompitjes en een smaakvolle dressing. Geef er een twist aan en ga van vintage naar viral! Ga jij voor een vegan koningsoesterzwam carpaccio met guacamole, een bietencarpaccio met geitenkaas of voor de eendenborst carpaccio met cranberrysaus?
Wij begrijpen wel waarom! Deze schelpdieren hebben een zachte smaak én malse textuur. Vaak worden ze kort gegrild en gebakken, zodat ze een mooie goudbruine kleur krijgen maar toch heerlijk sappig en mals blijven. Combineer ze met een beetje boter en eventueel wat knoflook of citroen voor een smaakvolle combinatie. Coquilles zijn een luxe product en daardoor ideaal om te serveren tijdens het kerstdiner.
Ook als amuse kan je heel goed kiezen voor coquille, zoals deze amuse van coquille met wakame en geroosterde hazelnoten. Met 6 ingrediënten én in maar 20 minuten kan je deze amuse serveren aan je gasten. Door de coquilles kort te bakken in olijfolie, worden ze vanbuiten licht knapperig en blijven ze vanbinnen enorm zacht. Lekker met sojasaus, wakame en wasabinoten voor een Japanse touch.
Ga jij liever voor een fris voorgerecht? Maak dan de coquilles met venkelsalade. De venkelsalade maak je naast venkel met appel en een mix van olijfolie en appelciderazijn. Bak de coquilles kort aan, verdeel samen met de venkelsalade over de borden en garneer met venkelloof. Wedden dat iedereen hier ultiem van gaat genieten?
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment