Koningsoesterzwam Carpaccio
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Koningsoesterzwam carpaccio met guacamole

Wil je dit jaar eens iets anders serveren bij het kerstdiner? Maak dan deze koningsoesterzwam carpaccio op een bedje van zelfgemaakte guacamole. Dit verrassende voorgerecht gaat dit kerstdiner de show stelen! Het ziet er feestelijk uit en het is ook nog eens heerlijk van smaak.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept koningsoesterzwam carpaccio met guacamole

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Maak de koningsoesterzwammen schoon en snijd in de lengte in flinterdunne plakjes. Pel en snijd de knoflook fijn.
2
Verhit een koekenpan met de olijfolie op laag vuur en leg de oesterzwammen in de pan. Voeg de knoflook en tijm toe en bak in 10 min. gaar. Draai halverwege de baktijd om. Breng op smaak met peper en zout.
3
Halveer ondertussen de avocado, verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil. Prak met een vork fijn in een kom. Snijd de kerstomaatjes heel fijn en meng door de avocado. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Snijd de koriander fijn en voeg samen met de rode peper toe aan de avocado. Mix het geheel door elkaar. Halveer de limoen, pers het sap eruit en voeg toe aan de guacamole. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
4
Verdeel de guacamole over de borden, gevolgd door de koningsoesterzwammen. Pluk de blaadjes van de peterselie en garneer over de koningsoesterzwammen.
Carpaccio plank

Vintage to viral: variaties op de klassieke carpaccio

Een klassieker onder de voorgerechten voor kerst is natuurlijk carpaccio. Gemaakt van dunne plakjes ossenhaas en afgetopt met Parmezaanse kaas, rucola, pijnboompitjes en een smaakvolle dressing. Geef er een twist aan en ga van vintage naar viral! Ga jij voor een vegetarische bietencarpaccio met geitenkaas, tonijncarpaccio met sojadressing of voor de vijgencarpaccio met verkruimelde blauwe kaas?

Verrassende kerst recepten op een rijtje

De feestdagen zijn momenten dat je met je geliefden samenkomt. Vaak gaat dit gepaard met lekker eten. Soms voelt het alsof je eindeloos moet zoeken naar verschillende kerst recepten. Laten wij nu heerlijke recepten voor je klaar hebben staan! Of het nu voorgerechten zijn, recepten voor het avondeten of een knallend dessert, met onze kerst recepten tover je gegarandeerd een smakelijk spektakel op tafel.

Eén van de lekkere recepten die je kan maken, is een tarte tatin van gekarameliseerde pompoen. Heerlijk om te serveren als tussengerecht ná de koningsoesterzwam van carpaccio. De combinatie van knapperig bladerdeeg, gekarameliseerde pompoen, romige geitenkaas en geroosterd amandelschaafsel is een ware smaaksensatie. Als hoofdgerecht kan je deze heerlijke vegan coquilles met risotto maken. Zo zie je maar dat het maken van een vegetarisch kerstmenu helemaal niet moeilijk hoeft te zijn! Als afsluiter hoort er natuurlijk een spetterend dessert bij. Onze tip: pistache-chocoladeviennetta met karamel, afgetopt met gevriesdroogde frambozen, knapperige pistachenoten en gouden of zilveren decoratie balletjes. Een makkelijk recept, maar oh zo lekker.

Met deze heerlijke vegetarische recepten ga je deze kerst gemakkelijk voor een vegetarisch menu. Met een paar aanpassingen maak je het zelfs al geheel plantaardig. Zo kan iedereen ervan genieten!

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?