Groene Curry Gerecht
In samenwerking met:
  • Home
  • Curry in a hurry

Curry in a hurry

Met heerlijke curry recepten kan je alle kanten op! Van een milde gele curry tot een licht pittige vindaloo curry of zelfs een spicy korma curry: voor wat ga jij? Jouw favoriete curry maak je met de juiste kruiden en specerijen, om er vervolgens een smaakvolle én complete maaltijd mee te maken met groenten, eventueel vis of vlees en rijst of noedels. Weinig tijd en geen zin om lang in de keuken te staan? Ga voor curry in a hurry!

Kookschool Bite Of Amsterdam

BITE of Amsterdam

Food liefhebbers opgelet! Met de Eatertainment Cooking School stonden we dit jaar op de allereerste editie van BITE of Amsterdam van 31 mei t/m 2 juni. In onze Kookschool die we samen met Verstegen organiseerden, konden bezoekers hun eigen smaakvolle curry maken.

Tijdens dit festival kon je genieten van écht goed eten en lekkere drankjes. Je kon aanschuiven bij jouw favoriete sterrenchefs en Amsterdamse toprestaurants, borrelen op één van de vele terrassen of een kookworkshop, masterclass of proeverij volgen. Was jij erbij?

Yellow curry met garnalen en rijst

Dit heb je nodig: alles voor je curry!

Curry is een smaakvolle maaltijd en vind je vooral terug in de Aziatische keuken. Denk aan landen als Thailand, Sri Lanka en Maleisië. Wat een curry zo uniek maakt, is de combinatie van verschillende kruiden en specerijen, zoals kurkuma, koriander, komijn, gember, knoflook en chilipepers. Gecombineerd met vis, vlees of lekker veel groenten en rijst of noedels zijn curry recepten makkelijk om te maken en vol van smaak.

3 Curry's Jar

Ga jij voor mild of pittig?

Heb jij altijd al je eigen curry willen maken? In de Eatertainment Cooking School flavoured by Verstegen kon je tijdens BITE of Amsterdam je eigen curry maken tijdens één van de 14 kookworkshops. Heb je dit gemist? Geen zorgen, je maakt gemakkelijk deze smakelijke recepten thuis!

Voor de curry pasta gebruiken we verse kruiden die we aanvullen met de gedroogde kruiden van Verstegen. Niet zo fan van pittig eten? Ga dan aan de slag met de gele curry. Mag er wel wat pit in zitten? Maak een vindaloo curry! Dol op wat spice in je eten? Kies dan voor de korma curry.

Rode Curry Gerecht

Verwerk jouw curry pasta in een curry!

Ben je benieuwd in wat voor soort gerechten jij jouw zelfgemaakte curry pasta kan verwerken? Probeer dan één van deze drie smakelijke recepten. Van een curry recept met vis tot een gerecht met vlees of vega; geef er je eigen draai aan en ga aan de slag!

De oorsprong van curry

Steeds vaker genieten wij Nederlanders van een bordje curry. Maar waar komt het eigenlijk vandaan? Curry vindt zijn oorsprong in de Aziatische keuken, met name in India en Thailand. Een curry bestaat uit een kruidige of pittige pasta, waarbij de smaakmakers zorgen voor een kenbare gele, groene of rode kleur. Vaak wordt een curry geserveerd met wat rijst of naanbrood en gevuld met diverse groenten, vlees of vis. Kies je curry pasta aan de hand van de gewenste pit, vul het aan met jouw favoriete ingrediënten en ga aan de slag!

Flavoured by Verstegen

De basis van een smaakvol recept zijn kruiden en specerijen. Laten de kruiden en specerijen van Verstegen onmisbaar zijn in de keuken! Ze zijn rijk aan mineralen, vitaminen en antioxidanten en geven nét dat beetje extra aan jouw gerecht. Je maakt er alleen niet de lekkerste curries van, maar ook romige pasta’s, snelle noedelgerechten en heerlijke marinades voor jouw stukje vis of vlees.