In samenwerking met:
Groene Curry Gerecht
Niveau
Gemiddeld
Tijd
1u 0min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vega korma curry met bloemkool en naanbrood

Deze licht groene curry met zelfgemaakte korma curry is een heerlijke vega variant met bloemkool. De garnering van noten en rozijnen is een verrassende lekkere combi. Het naanbrood dat erbij wordt geserveerd is lekker om in je curry te dippen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept vega korma curry met bloemkool en naanbrood

Kookmodus
Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Pel en snijd de knoflook en witte ui grof. Snijd de gember grof. Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg ½ van de ghee of kokosolie, knoflook, ui, gember, groene chili en het curryblaadje toe. Bak 10 min. en laat afkoelen. Pureer alles in een blender of met een grote vijzel tot een curry pasta.
2
Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de curry pasta, kokosmelk, zout, suiker, groentebouillon, kurkumapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder en kaneelpoeder toe. Pers het sap uit de limoen en voeg toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook.
3
Verwijder de buitenste bladeren van de sereh. Snijd de bloemkool in roosjes. Verhit een andere pan met 3/5 van de overige ghee of kokosolie en voeg de steranijs, sereh en bloemkool toe en bak ongeveer 5 min. aan. Haal de bloemkool uit de pan, voeg toe aan de curry saus en gaar verder voor 10 min.
4
Snijd de onderkant van de paksoi en snijd in stukken. Spoel de kikkererwten af. Voeg de paksoi toe aan de curry saus en gaar in 5 min. Voeg de laatste minuut de kikkererwten toe. Je kan dit ook apart koken in water.
5
Verhit ondertussen een pan op laag vuur met de overige ghee of kokosolie, voeg het komijnzaad, de cashewnoten en de rozijnen toe en bak tot goudbruin van kleur (ongeveer 5 min.).
6
Bereid ondertussen het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
7
Verdeel de curry over de borden, garneer met het rozijnen cashew mengsel en serveer met het naanbrood.

Tip: wil je een keer een andere curry proberen? Ga aan de slag met deze milde gele curry of deze iets pittigere vindaloo curry!

Tip: minder pittig? Voeg minder chilipeper toe of laat dit helemaal weg.

Kookschool Bite Of Amsterdam

Maak je eigen curry pasta op BITE of Amsterdam

Food liefhebbers opgelet! Met de Eatertainment Cooking School staan wij dit jaar op de allereerste editie van BITE of Amsterdam van 31 mei t/m 2 juni. In onze Kookschool die we samen met Verstegen organiseren, maak jij je eigen smaakvolle curry. Wil je een kookworkshop volgen? Aanmelden kan ter plaatse op de dag zelf!

Tijdens dit festival geniet jij van écht goed eten en lekkere drankjes. Schuif aan bij jouw favoriete sterrenchefs en Amsterdamse toprestaurants, borrel op één van de vele terrassen die het festival heeft of volg een kookworkshop, masterclass of proeverij. Zien we jou daar?

Smaakvolle groene curry recepten

Je verwacht waarschijnlijk dat een groene curry de minst pittige curry is van de drie kleuren, maar niets is minder waar! De groene curry is vaak zoet van smaak, maar hij kan behoorlijk pittig zijn. Soms is een groene curry zelfs pittiger dan een rode curry. Dit komt door het gebruik van verse groene chilipeper. Verder wordt er vaak gebruik gemaakt van groene smaakmakers als koriander, limoenblad of Thaise basilicum. Ook ingrediënten als sereh (citroengras) en gember zijn herkenbare elementen in een groene curry.

Er zijn talloze varianten van de groene curry te vinden. Zo is in dit recept de curry vegetarisch en kiezen we voor bloemkool als hoofdingrediënt, maar deze Thaise groene curry met tilapiafilet is een smaakvolle groene curry wanneer je zin hebt in een stukje vis. Verder vullen we deze curry met groene ingrediënten verse spinazie, groene paprika en sugarsnaps. Voeg voor wat kleur en een knapperige touch babymaïs toe. Liever een curry met kip? Probeer dan eens deze Thaise groene curry met kip. Deze vullen we met ingrediënten als paksoi, Chinese wokgroenten en kipblokjes. Benieuwd naar alle curry recepten op Eatertainment? We hebben talloze gerechten voor je klaarstaan! Of je nu liefhebber bent van vis in je curry, gaat voor vlees of toch voor een vega(n) optie, we helpen je graag met deze smakelijke curry recepten. Kies je favoriet en ga aan de slag!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via