In samenwerking met:
Yellow curry met garnalen en rijst
Niveau
Gemiddeld
Tijd
1u 10min
Bevat vis
Vrij van vlees

Yellow curry met garnalen en rijst

Er gaat niets boven een zelfgemaakte curry! Het kost wat meer tijd, maar geloof ons: wanneer je dit eenmaal hebt geprobeerd, wil je nooit meer anders. In dit recept gaan we voor een gele curry met garnalen en rijst. Een mild zachte curry boordevol kruiden en een lekkere frisse touch door de garnalen, groenten en rijst.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept yellow curry met garnalen en rijst

Kookmodus
Bereidingstijd
1u 10min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
1u 10min
Kookmodus
1
Pel en snijd de knoflook en witte ui grof. Schil de gember en snijd klein. Schil 10 gr van de kurkuma en snijd fijn. Snijd de laos klein. Verwijder de buitenste bladeren en de onderkant van ½ van de sereh en snijd fijn. Rasp de kurkuma.
2
Verhit een pan op laag vuur zonder boter of olie en rooster het korianderzaad, komijnzaad, venkelzaad, witte peper en gedroogde chili voor 5 min. Voeg de knoflook toe en bak 5 min. mee. Voeg ½ van de kokosolie, witte ui, gember, kurkuma, laos en fijngesneden sereh toe en bak in 5 min. goudbruin. Laat afkoelen en pureer het geheel in een blender of met een grote vijzel tot een curry pasta.
3
Schil de overige kurkuma en rasp dit. Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de curry pasta, geraspte kurkuma, vissaus, kokosmelk, palmsuiker, zout en visbouillon toe. Breng zachtjes aan de kook.
4
Verhit ondertussen de overige kokosolie in een pan op laag vuur. Verwijder de buitenste bladeren van de overige sereh en bak met het limoenblaadje 1 min. zodat de smaken vrij komen. Zet het vuur hoger, voeg de garnalen toe en bak in 3-5 min. gaar.
5
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6
Snijd de onderkant van de bimi, voeg toe aan de curry saus en gaar in de saus voor 8 min. Voeg de laatste minuut de taugé toe. Snijd de rode peper in ringen.
7
Doe de rijst samen met de curry saus en garnalen in een diep bord. Garneer met de rode peper en serveer.

Tip: wil je een keer een andere curry proberen? Ga aan de slag met deze vindaloo curry, deze is iets pittiger dan de gele curry, of deze korma curry, de pittigste van de drie!

Tip: je kan de bimi en taugé ook apart koken in water.

Tip: geen fan van pittig eten? Laat de rode peper als garnering weg!

Variatietip: deze curry is ook heel lekker met witvis zoals kabeljauw. Je kan ook variëren met verschillende soorten groenten. Zo is de curry ook erg lekker met paksoi, sugarsnaps en wortelen.

Kookschool Bite Of Amsterdam

Maak je eigen curry op BITE of Amsterdam

Food liefhebbers opgelet! Met de Eatertainment Cooking School staan wij dit jaar op de allereerste editie van BITE of Amsterdam van 31 mei t/m 2 juni. In onze Kookschool die we samen met Verstegen organiseren, maak jij je eigen smaakvolle curry. Wil je een kookworkshop volgen? Aanmelden kan ter plaatse op de dag zelf!

Tijdens dit festival geniet jij van écht goed eten en lekkere drankjes. Schuif aan bij jouw favoriete sterrenchefs en Amsterdamse toprestaurants, borrel op één van de vele terrassen die het festival heeft of volg een kookworkshop, masterclass of proeverij. Zien we jou daar?

Aan de slag met gele curry recepten

Liefhebber van curry, maar niet van pit? Kies dan voor een gele curry! Een gele curry is de meest milde curry uit de Aziatische keuken. De kleur van de curry komt door het gebruik van kurkuma, een Indiase geelwortel. Vaak worden er smaakmakers als kerriepoeder, korianderzaad, sereh (citroengras) en laos gebruikt, zodat de curry rijk van smaak wordt. Qua andere ingrediënten als groenten of vis, vlees of een vegetarische optie kan je eindeloos variëren.

Zo maak je een gele curry heel gemakkelijk vegetarisch. In dit recept van de vegetarische gele curry voegen we er krieltjes en haricots verts toe, zodat het een lekker vullende curry wordt. Deze frisse gele curry maken we compleet met tempeh. De tempeh bakken we in olie, honing en ketjap manis en serveren we met zoete aardappel, rijst en naan. Liever een curry met vlees? Ga dan voor een gele curry met kip! Serveer met gele rijst en naanbrood met chutney en je maaltijd is compleet. Deze Thaise gele curry met kippendijfilet is ook een aanrader. We maken deze curry in één pan, scheelt weer met de afwas! Deze yellow curry met garnalen is weer lekker voor wanneer je zin hebt in een curry met vis. Van kabeljauw en garnalen tot tofu en kippendijfilet, de keuze is reuze. Kies je favoriete ingrediënten en geef er je eigen twist aan.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via