Er gaat niets boven een zelfgemaakte curry! Het kost wat meer tijd, maar geloof ons: wanneer je dit eenmaal hebt geprobeerd, wil je nooit meer anders. In dit recept gaan we voor een gele curry met garnalen en rijst. Een mild zachte curry boordevol kruiden en een lekkere frisse touch door de garnalen, groenten en rijst.
Tip: wil je een keer een andere curry proberen? Ga aan de slag met deze vindaloo curry, deze is iets pittiger dan de gele curry, of deze korma curry, de pittigste van de drie!
Tip: je kan de bimi en taugé ook apart koken in water.
Tip: geen fan van pittig eten? Laat de rode peper als garnering weg!
Variatietip: deze curry is ook heel lekker met witvis zoals kabeljauw. Je kan ook variëren met verschillende soorten groenten. Zo is de curry ook erg lekker met paksoi, sugarsnaps en wortelen.
Food liefhebbers opgelet! Met de Eatertainment Cooking School staan wij dit jaar op de allereerste editie van BITE of Amsterdam van 31 mei t/m 2 juni. In onze Kookschool die we samen met Verstegen organiseren, maak jij je eigen smaakvolle curry. Wil je een kookworkshop volgen? Aanmelden kan ter plaatse op de dag zelf!
Tijdens dit festival geniet jij van écht goed eten en lekkere drankjes. Schuif aan bij jouw favoriete sterrenchefs en Amsterdamse toprestaurants, borrel op één van de vele terrassen die het festival heeft of volg een kookworkshop, masterclass of proeverij. Zien we jou daar?
Liefhebber van curry, maar niet van pit? Kies dan voor een gele curry! Een gele curry is de meest milde curry uit de Aziatische keuken. De kleur van de curry komt door het gebruik van kurkuma, een Indiase geelwortel. Vaak worden er smaakmakers als kerriepoeder, korianderzaad, sereh (citroengras) en laos gebruikt, zodat de curry rijk van smaak wordt. Qua andere ingrediënten als groenten of vis, vlees of een vegetarische optie kan je eindeloos variëren.
Zo maak je een gele curry heel gemakkelijk vegetarisch. In dit recept van de vegetarische gele curry voegen we er krieltjes en haricots verts toe, zodat het een lekker vullende curry wordt. Deze frisse gele curry maken we compleet met tempeh. De tempeh bakken we in olie, honing en ketjap manis en serveren we met zoete aardappel, rijst en naan. Liever een curry met vlees? Ga dan voor een gele curry met kip! Serveer met gele rijst en naanbrood met chutney en je maaltijd is compleet. Deze Thaise gele curry met kippendijfilet is ook een aanrader. We maken deze curry in één pan, scheelt weer met de afwas! Deze yellow curry met garnalen is weer lekker voor wanneer je zin hebt in een curry met vis. Van kabeljauw en garnalen tot tofu en kippendijfilet, de keuze is reuze. Kies je favoriete ingrediënten en geef er je eigen twist aan.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment