In samenwerking met:
Rode Curry Jar
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Vindaloo curry

Jouw eigen curry maken? Met dit recept doe je het gemakkelijk en snel! Vindaloo curry staat erom bekend dat het een aardig pittige variant is. In dit recept voegen we namelijk een hele gedroogde chilipeper toe. Kan jij wel tegen een beetje pit? Dan moet je deze vindaloo curry zeker proberen! Combineer ‘m daarna in een heerlijk currygerecht, zoals deze vindaloo curry met kippendij en aardappel.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept vindaloo curry

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de rode ui. Schil de gember en snijd fijn. Pel de knoflook en snijd grof. Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de ghee of kokosolie, rode ui, gember, knoflook, gedroogde chilipeper, komijnzaad, venkelzaad, korianderzaad, mosterdzaad en het curryblaadje toe. Bak voor 5 min. en laat afkoelen.
2
Pureer alles in een blender of met een grote vijzel tot een curry pasta.
3
Verhit een pan op middelhoog vuur, voeg de tomatenpuree toe en bak voor 30 sec. Pers de limoen uit. Voeg de zelfgemaakte curry pasta, tomatensaus, (appel)azijn, limoensap, kippenbouillon, donkere palmsuiker, paprikapoeder, kurkumapoeder, kardemom, kruidnagel, zwarte peper, foelie en zeezout toe. Breng heel zachtjes aan de kook.

Bewaartip: de curry pasta kan je goed afgesloten in een gesteriliseerde weckpot 2 dagen bewaren in de koelkast en 3 maanden in de diepvries.

Kookschool Bite Of Amsterdam

Maak je eigen curry pasta op BITE of Amsterdam

Food liefhebbers opgelet! Met de Eatertainment Cooking School staan wij dit jaar op de allereerste editie van BITE of Amsterdam van 31 mei t/m 2 juni. In onze Kookschool die we samen met Verstegen organiseren, maak jij je eigen smaakvolle curry. Wil je een kookworkshop volgen? Aanmelden kan ter plaatse op de dag zelf!

Tijdens dit festival geniet jij van écht goed eten en lekkere drankjes. Schuif aan bij jouw favoriete sterrenchefs en Amsterdamse toprestaurants, borrel op één van de vele terrassen die het festival heeft of volg een kookworkshop, masterclass of proeverij. Zien we jou daar?

Verschillende soorten curry pasta: geel, groen en rood

In landen als Thailand en Indonesië zijn ze er dol op, maar gelukkig zijn de heerlijke currygerechten jaren geleden ook bekend geworden in Europa. De pakjes en zakjes uit de supermarkt ken je vast wel. Ook dat is al ontzettend smaakvol, maar nóg lekkerder is het natuurlijk om zo’n curry pasta zelf te maken! Met dit recept maak je jouw eigen vindaloo curry, maar ook kan je kiezen voor een gele curry of een korma curry.

Maar wat is het verschil tussen die verschillende kleuren curry pasta’s? Waar er vroeger alleen een verschil zat in de kleur van de gebruikte chilipeper, worden er nu aan de drie verschillende kleuren curry pasta nog tal van andere ingrediënten toegevoegd. Zo krijgt de gele curry de kleur niet alleen meer door gele chilipepers, maar vooral door de toevoeging van kurkuma. Ook wordt er regelmatig kerriepoeder aan toegevoegd, wat de gele kleur natuurlijk nog krachtiger maakt.

Aan de korma curry wordt, hoe kan het ook anders, groene chilipeper toegevoegd. Dat maakt de korma curry behoorlijk pittig en regelmatig zelfs nog pittiger dan de rode variant. Let hier dus goed op wanneer je bij een Thais restaurant een curry besteld! Verder kan je in een korma curry de smaak van koriander, limoen, citroengras en/of gember herkennen.

Houd je van pittig? Maak dan jouw eigen vindaloo curry! Door de toevoeging van hele rijpe rode pepers óf gedroogde chilipepers krijgt deze curry pit. Wil je de curry iets milder maken? Voeg bij het maken van het hele gerecht kokosmelk toe.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via