Jouw eigen curry maken? Met dit recept doe je het gemakkelijk en snel! Vindaloo curry staat erom bekend dat het een aardig pittige variant is. In dit recept voegen we namelijk een hele gedroogde chilipeper toe. Kan jij wel tegen een beetje pit? Dan moet je deze vindaloo curry zeker proberen! Combineer ‘m daarna in een heerlijk currygerecht, zoals deze vindaloo curry met kippendij en aardappel.
Bewaartip: de curry pasta kan je goed afgesloten in een gesteriliseerde weckpot 2 dagen bewaren in de koelkast en 3 maanden in de diepvries.
Food liefhebbers opgelet! Met de Eatertainment Cooking School staan wij dit jaar op de allereerste editie van BITE of Amsterdam van 31 mei t/m 2 juni. In onze Kookschool die we samen met Verstegen organiseren, maak jij je eigen smaakvolle curry. Wil je een kookworkshop volgen? Aanmelden kan ter plaatse op de dag zelf!
Tijdens dit festival geniet jij van écht goed eten en lekkere drankjes. Schuif aan bij jouw favoriete sterrenchefs en Amsterdamse toprestaurants, borrel op één van de vele terrassen die het festival heeft of volg een kookworkshop, masterclass of proeverij. Zien we jou daar?
In landen als Thailand en Indonesië zijn ze er dol op, maar gelukkig zijn de heerlijke currygerechten jaren geleden ook bekend geworden in Europa. De pakjes en zakjes uit de supermarkt ken je vast wel. Ook dat is al ontzettend smaakvol, maar nóg lekkerder is het natuurlijk om zo’n curry pasta zelf te maken! Met dit recept maak je jouw eigen vindaloo curry, maar ook kan je kiezen voor een gele curry of een korma curry.
Maar wat is het verschil tussen die verschillende kleuren curry pasta’s? Waar er vroeger alleen een verschil zat in de kleur van de gebruikte chilipeper, worden er nu aan de drie verschillende kleuren curry pasta nog tal van andere ingrediënten toegevoegd. Zo krijgt de gele curry de kleur niet alleen meer door gele chilipepers, maar vooral door de toevoeging van kurkuma. Ook wordt er regelmatig kerriepoeder aan toegevoegd, wat de gele kleur natuurlijk nog krachtiger maakt.
Aan de korma curry wordt, hoe kan het ook anders, groene chilipeper toegevoegd. Dat maakt de korma curry behoorlijk pittig en regelmatig zelfs nog pittiger dan de rode variant. Let hier dus goed op wanneer je bij een Thais restaurant een curry besteld! Verder kan je in een korma curry de smaak van koriander, limoen, citroengras en/of gember herkennen.
Houd je van pittig? Maak dan jouw eigen vindaloo curry! Door de toevoeging van hele rijpe rode pepers óf gedroogde chilipepers krijgt deze curry pit. Wil je de curry iets milder maken? Voeg bij het maken van het hele gerecht kokosmelk toe.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment