In samenwerking met:
Groene Curry Jar
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Korma curry

Staat er vanavond curry op het menu? Maak dan eens je eigen korma curry pasta! Het is niet zo moeilijk als je denkt en het is ook nog eens superlekker van smaak. Ook fijn je kan zelf bepalen hoe pittig je de curry pasta maakt.

Heb je de korma curry pasta gemaakt? Ga dan eens aan de slag met deze vega korma curry met bloemkool en naanbrood!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept korma curry

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Pel en snijd de knoflook en witte ui grof. Snijd de gember grof. Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de ghee of kokosolie, knoflook, ui, gember, groene chili en het curryblaadje toe. Bak 10 min. en laat afkoelen.
2
Pureer alles in een blender of met een grote vijzel tot een curry pasta.
3
Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de curry pasta, kokosmelk, zout, suiker, groentebouillon, kurkumapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder en kaneelpoeder toe. Pers het sap uit de limoen en voeg toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook.

Bewaartip: de curry pasta kan je goed afgesloten in een gesteriliseerde weckpot 2 weken bewaren in de koelkast en 3 maanden in de diepvries.

Tip: minder pittig? Voeg minder chilipeper toe of laat helemaal weg.

Tip: wil je een mildere curry pasta maken? Ga aan de slag met deze gele curry! Houd je wel van wat pit? Maak dan eens een vindaloo curry. Deze is nét wat milder dan de korma curry, maar pittiger dan de gele variant.

Kookschool Bite Of Amsterdam

Maak je eigen curry pasta op BITE of Amsterdam

Food liefhebbers opgelet! Met de Eatertainment Cooking School staan wij dit jaar op de allereerste editie van BITE of Amsterdam van 31 mei t/m 2 juni. In onze Kookschool die we samen met Verstegen organiseren, maak jij je eigen smaakvolle curry. Wil je een kookworkshop volgen? Aanmelden kan ter plaatse op de dag zelf!

Tijdens dit festival geniet jij van écht goed eten en lekkere drankjes. Schuif aan bij jouw favoriete sterrenchefs en Amsterdamse toprestaurants, borrel op één van de vele terrassen die het festival heeft of volg een kookworkshop, masterclass of proeverij. Zien we jou daar?

De verschillen tussen de kleuren van curry pasta’s

Een curry recept is altijd een goed idee. Het is vol van smaak, boordevol groenten en gewoonweg lekker. De curry pasta die je gebruikt bij je curry kan je natuurlijk halen in de supermarkt, maar met een aantal kruiden en specerijen maak je een curry pasta ook heel gemakkelijk zelf. De vraag is, ga jij voor een rode, groene of gele curry?

Wanneer je niet zo’n liefhebber bent van pit, maak dan een gele curry pasta als basis. De gele curry is de mildste van de drie en heeft een zachte, ietwat zoete smaak. Heerlijk bij verschillende soorten vis, zoals deze yellow curry met garnalen en rijst. De vindaloo curry is wat pittiger dan de gele curry, ideaal voor wanneer je toch wat pit in je curry wil, maar niet te veel. Maak dus eens deze vindaloo curry, een klassieker onder de curries. De rode kleur komt voornamelijk door de toevoeging van rode pepers, chilipoeder en tomaten.

Ben je echt dol op pit in je eten? Hoewel de meeste mensen denken dat de korma curry juist de minst pittige curry is, klopt dit zeker niet. Door de toevoeging van groene pepers kan deze curry onwijs spicy zijn! Check van tevoren dan ook hoeveel groene peper er wordt gebruikt, want er zijn genoeg groene curries die zorgen dat je mond in brand staat. Door je eigen korma curry te maken, bepaal je zelf hoe pittig het wordt. Maak bijvoorbeeld deze vega korma curry met bloemkool en naanbrood.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via