In samenwerking met:
Rode Curry Gerecht
Niveau
Gemiddeld
Tijd
1u 10min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Vindaloo curry met kippendij en aardappel

Ben jij op zoek naar een heerlijk curry recept én houd je van pittig eten? Probeer dan zeker deze vindaloo curry met kippendij en aardappel! Deze pittige curry heeft veel diepgang in smaak door de vele verschillende gedroogde én verse kruiden en de aardappel zorgt voor een goede, zachte balans in combinatie met de pittigheid. Een heerlijke smaakervaring!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept vindaloo curry met kippendij en aardappel

Kookmodus
Bereidingstijd
1u 10min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
1u 10min
Kookmodus
1
Pel en snipper de rode ui. Schil de gember en snijd fijn. Pel de knoflook en snijd grof. Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg 2/3 van de ghee of kokosolie, de rode ui, gember, knoflook, gedroogde chilipeper, ½ van de komijnzaad, venkelzaad, korianderzaad, mosterdzaad en één curryblaadje toe. Bak voor 5 min. en laat afkoelen. Pureer alles in een blender of met een grote vijzel tot een curry pasta.
2
Verhit een pan op middelhoog vuur, voeg de tomatenpuree toe en bak voor 30 sec. Pers de limoen uit. Voeg de zelfgemaakte curry pasta, tomatensaus, (appel)azijn, limoensap, kippenbouillon, donkere palmsuiker, paprikapoeder, kurkumapoeder, kardemom, kruidnagel, zwarte peper, foelie en zeezout toe. Breng heel zachtjes aan de kook.
3
Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Voeg de aardappelen toe aan de currysaus en stoof in 15 min. gaar met de deksel op de pan. Voeg na 5 min. de sugarsnaps toe en na 10 min. de mini maïs en gaar mee.
4
Snijd ondertussen de kippendij in stukjes. Verhit een pan met de rest van de ghee of kokosolie op middelhoog vuur en bak de kip samen met het kaneelstokje, het overige curryblaadje en de overige komijnzaad goudbruin en gaar in 8 min.
5
Verdeel de curry met de groenten en kip over de borden en serveer.

Tip: serveer eventueel met extra partjes limoen.

Tip: een andere curry proberen? Probeer dan eens deze gele curry of korma curry!

Variatietip: het gerecht minder pittig maken? Voeg minder chilipeper toe of laat dit helemaal achterwege.

Kookschool Bite Of Amsterdam

Maak je eigen curry op BITE of Amsterdam

Food liefhebbers opgelet! Met de Eatertainment Cooking School staan wij dit jaar op de allereerste editie van BITE of Amsterdam van 31 mei t/m 2 juni. In onze Kookschool die we samen met Verstegen organiseren, maak jij je eigen smaakvolle curry. Wil je een kookworkshop volgen? Aanmelden kan ter plaatse op de dag zelf!

Tijdens dit festival geniet jij van écht goed eten en lekkere drankjes. Schuif aan bij jouw favoriete sterrenchefs en Amsterdamse toprestaurants, borrel op één van de vele terrassen die het festival heeft of volg een kookworkshop, masterclass of proeverij. Zien we jou daar?

Smaakvolle curry gerechten

Wanneer je op vakantie bent in Azië eet je waarschijnlijk het merendeel van de tijd een heerlijk curry gerecht. Je kan natuurlijk kiezen tussen een gele curry zoals deze yellow curry met garnalen en rijst of een groene curry zoals deze vega korma curry met bloemkool en naanbrood. Of wat dacht je van deze massaman curry met koolvis? Een curry die zoet, zuur én kruidig samenbrengt. Het is een milde curry die we op smaak brengen met komijn, steranijs, nootmuskaat en kaneel. Ook lekker: paneer makhani met komijnrijst. Paneer is een verse kaassoort die in de Indiase keuken regelmatig verwerkt wordt in gerechten. Met deze recepten maak jij gemakkelijk jouw eigen curry en waan je jezelf even aan de andere kant van de wereld!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via