In samenwerking met:
Gele Curry Jar
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Gele curry

De basis van een smaakvolle curry begint bij de curry pasta. Je kan er natuurlijk voor kiezen om een kant-en-klare variant te kopen, maar wist je dat je ook heel gemakkelijk je eigen curry pasta maakt? In dit recept gaan we aan de slag met een gele curry pasta, de mildste variant onder de curry pasta’s. Zodra de gele curry pasta af is, kan je hem verwerken in een lekker curry recept, zoals deze yellow curry met garnalen en rijst mee!

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept gele curry

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Pel en snijd de knoflook en witte ui grof. Schil de gember en 10 gr kurkuma en snijd klein. Snijd de laos klein. Verwijder de buitenste bladeren en de onderkant van de sereh en snijd fijn.
2
Verhit een pan op laag vuur zonder boter of olie en rooster het korianderzaad, komijnzaad, venkelzaad, witte peper en gedroogde chilipeper voor 5 min. Voeg de knoflook toe en bak 5 min. mee. Voeg de kokosolie, witte ui, gember, kurkuma, laos en sereh toe en bak in 5 min. goudbruin.
3
Laat het geheel afkoelen en pureer het geheel in een blender of met een grote vijzel tot een curry pasta.
4
Schil de overige kurkuma en rasp dit. Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de curry pasta, geraspte kurkuma, vissaus, kokosmelk, palmsuiker, zout en visbouillon toe. Breng zachtjes aan de kook.

Bewaartip: de curry pasta kan je goed afgesloten in een gesteriliseerde weckpot 2 weken bewaren in de koelkast en 3 maanden afgesloten in de diepvries.

Tip: wil je een keer een andere curry proberen? Ga aan de slag met deze vindaloo curry, deze is iets pittiger dan de gele curry pasta. Meer pit? Maak deze korma curry!

 

 

Kookschool Bite Of Amsterdam

Maak je eigen curry pasta op BITE of Amsterdam

Food liefhebbers opgelet! Met de Eatertainment Cooking School staan wij dit jaar op de allereerste editie van BITE of Amsterdam van 31 mei t/m 2 juni. In onze Kookschool die we samen met Verstegen organiseren, maak jij je eigen smaakvolle curry. Wil je een kookworkshop volgen? Aanmelden kan ter plaatse op de dag zelf!

 

Tijdens dit festival geniet jij van écht goed eten en lekkere drankjes. Schuif aan bij jouw favoriete sterrenchefs en Amsterdamse toprestaurants, borrel op één van de vele terrassen die het festival heeft of volg een kookworkshop, masterclass of proeverij. Zien we jou daar?

Maak je eigen curry pasta

Kant-en-klare curry pasta’s zijn verleden tijd wanneer je een keer je eigen curry pasta hebt gemaakt! Het is namelijk onwijs makkelijk om je eigen variant te maken vol met verse en gedroogde kruiden en specerijen. Ook handig: je kan een extra grote hoeveelheid curry pasta maken en invriezen, zodat je altijd je zelfgemaakte curry pasta bij de hand hebt. Haal gemakkelijk de ingrediënten bij de supermarkt of loop eens binnen bij de toko voor een aantal specifieke ingrediënten.

Zo kan je aan de slag gaan met de gele curry pasta, de minst pittige van de drie kleuren curry pasta’s die je hebt. Maak hiermee eens deze gele curry met kip, heerlijk met wat gele rijst en zoete chutney. Wanneer je wel een beetje van pit houdt, kan je een vindaloo curry maken. Lekker om te verwerken in een rode viscurry met kokos. Ben je dol op pit? Maak dan een korma curry! Heerlijk om te verwerken in een groene curry met tempeh en shiitake.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via