• Home
  • Het ultieme comfortfood

Het ultieme comfortfood

Nederland wordt beschouwd als een echt kaasland. Dat is zo gek nog niet, gezien wij Nederlanders gemiddeld 17,3 kg kaas per jaar eten. Dit komt neer op iets minder dan 50 gr kaas per dag! Met wereldbekende kazen als Gouda tot variaties met komijn en mosterd, je kunt nooit genoeg kaas in huis hebben!

Mac 'n Cheese Pop Up Restaurant

Welke Mac 'n Cheese kies jij?

Het ultieme comfort food is natuurlijk Mac ‘n Cheese, oftewel macaroni met héél véél kaas. Met name in Noord-Amerika staat Mac ‘n Cheese vaak op het menu. Naast een klassieke, romige pasta met lekker veel kaas kun je ook variëren. Beemster koos een aantal favorieten voor jou. Welke kies jij?

Met een twist

Naast een klassieke Mac ‘n Cheese kun je ook kiezen voor een twist. Maak eens deze Mac ‘n Cheese met vijgen, honing en rucola. Of pak uit met de Deluxe Mac ‘n Cheese. In dit recept kiezen wij voor rivierkreeft, maar je kunt het ook vervangen voor gewone kreeft. Hoe dan ook zijn deze recepten een eyecatcher voor je tafelgasten!

Mac 'n Cheese Pop Up Restaurant

Beemster Mac ’n Cheese pop-up restaurant

Toegankelijke recepturen, maar dan met een culinaire touch; dat is de gedachte achter het Beemster Mac ’n Cheese pop-up restaurant. De feestelijke kick-off van Mac ’n Cheese vond plaats middels een ware restaurant take-over. Niemand minder dan sterrenchef Syrco Bakker nam hier de Proefkeuken bij Jumbo Foodmarkt Leidsche Rijn over.

Eatertainment en Young Perfect werden aangehaakt om het concept van A tot Z uit te werken, en daar zijn we supertrots op! Het pop-up live event was een groot succes. Shoppers kregen hier de mogelijkheid om in het Beemster Mac ’n Cheese pop-up restaurant te genieten de favorieten van Beemster.

Mac 'n Cheese Pop Up Restaurant
Mac 'n Cheese Pop Up Restaurant
Mac 'n Cheese Pop Up Restaurant

Het verhaal van Beemster kaas

Beemster kaas is een typisch streekproduct dat niet meer weg te denken is uit Nederland. Al meer dan 100 jaar werken zij samen met hun eigen melkveehouders en diens koeien aan de lekkerste, smaakvolste kaas van ons land. De kazen worden op ambachtelijke wijze gemaakt. Zo roeren de kaasmakers de wrongel nog met de hand! Kost meer tijd, maar het resultaat is échte, smaakvolle kaas.

Meer recepten met Beemster

Naast deze verrukkelijke recepten uit het Beemster Mac ’n Cheese pop-up restaurant zijn er nog meer kaasrecepten die je niet mag missen. Van volkorenbroodpizza en tosti met kaas tot een wrap gemaakt van tosti, kaas kan in elk recept! Bekijk je favoriet en sla hem op in je persoonlijke receptenboek.