Recept Mac N Cheese Met Vijgen Honing En Rucola
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Mac ‘n Cheese met vijgen, honing en rucola

De bekende Mac ’n Cheese met romige kaassaus, maar dan met het karakter van een kaasplankje! De verse vijgen en bloemenhoning zorgen voor een zoete twist aan het klassieke pastagerecht, terwijl de rucola voor een licht pittige touch zorgt.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept mac ‘n cheese met vijgen, honing en rucola

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
5 min
Totale tijd
30 min
1
Verwarm de oven (op grillstand) voor op 180°C. Snijd de vijgen in blokjes en kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Rasp zowel de jonge kaas als de jong belegen kaas en zet apart.
3
Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe zodra de boter is gesmolten. Roer met een garde tot de boter volledig is opgenomen. Laat 2 min. garen en blijf goed roeren. Giet langzaam de melk in de pan en laat al roerend oplossen.
4
Breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg dan de geraspte, jonge kaas toe en haal het pannetje van het vuur. Roer tot de kaas is opgelost en breng de saus op smaak met peper en zout.
5
Voeg de macaroni toe aan de saus en roer goed door. Verdeel de pasta over twee ovenbestendige kommen en verdeel hier de jong belegen kaas over. Zet de Mac ’n Cheese 5 min. in de oven voor een knapperige kaaskorst.
6
Top de Mac ‘n Cheese af met vijgen, bloemenhoning en rucola.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Ei
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via