De bekende Mac ’n Cheese met romige kaassaus, maar dan met het karakter van een kaasplankje! De verse vijgen en bloemenhoning zorgen voor een zoete twist aan het klassieke pastagerecht, terwijl de rucola voor een licht pittige touch zorgt.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
Recept mac ‘n cheese met vijgen, honing en rucola
Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
5 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven (op grillstand) voor op 180°C. Snijd de vijgen in blokjes en kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Rasp zowel de jonge kaas als de jong belegen kaas en zet apart.
3
Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe zodra de boter is gesmolten. Roer met een garde tot de boter volledig is opgenomen. Laat 2 min. garen en blijf goed roeren. Giet langzaam de melk in de pan en laat al roerend oplossen.
4
Breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg dan de geraspte, jonge kaas toe en haal het pannetje van het vuur. Roer tot de kaas is opgelost en breng de saus op smaak met peper en zout.
5
Voeg de macaroni toe aan de saus en roer goed door. Verdeel de pasta over twee ovenbestendige kommen en verdeel hier de jong belegen kaas over. Zet de Mac ’n Cheese 5 min. in de oven voor een knapperige kaaskorst.
6
Top de Mac ‘n Cheese af met vijgen, bloemenhoning en rucola.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment