Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min

Mac ‘n Cheese met vijgen, honing en rucola

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
5 min
Totale tijd
30 min
1
Verwarm de oven (op grillstand) voor op 180°C. Snijd de vijgen in blokjes en kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe zodra de boter is gesmolten. Roer met een garde tot de boter volledig is opgenomen. Laat 2 min. garen en blijf goed roeren. Giet langzaam de melk in de pan en laat al roerend oplossen. Breng het geheel al roerend aan de kook, voeg 100 gr geraspte, jonge kaas toe en haal het pannetje van het vuur. Roer tot de kaas is opgelost en breng de saus op smaak met peper en zout.
3
Voeg de macaroni toe aan de saus en roer goed door. Verdeel de pasta over twee ovenbestendige kommen en verdeel hier de jong belegen kaas over. Zet de Mac ’n Cheese 5 min. in de oven voor een knapperige kaaskorst.
4
Top de Mac ‘n Cheese af met vijgen, bloemenhoning en rucola.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Amerikaans
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Pasta
Vijgen
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via